Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

MÜDÜR VARGELOĞLU, YERİNDE İNCELEME YAPTI!

MÜDÜR VARGELOĞLU, YERİNDE İNCELEME YAPTI!

MÜDÜR VARGELOĞLU, YERİNDE İNCELEME YAPTI!

Ordu Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, ilçe/okul ziyaretleri kapsamında ziyaretlerini sürdürürken, Kumru ilçesine bulunduğu ziyarette İlçe Millî Eğitim Müdürü Suat Evin ve idarecilerle birlikte Bakanlık tarafından yapılan deprem tahkiki sonrası yıkım kararı verilen okulların yıkımı, yapılan alanlarında ve güçlendirme kararı verilen okullarda incelemelerde bulundu. Yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

Uzaktan ve yüz yüze eğitim konusunda Kumru'da yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Müdür Vargeloğlu, hafta sonu kursa katılan öğrencilerle bir araya geldi. Öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek, talep ve ihtiyaçlarını sordu.

Kumru ziyaretinde "Kurslarımızla Köylerdeyiz" projesi kapsamında yapılan kursları da ziyaret eden Müdür Vargeloğlu, verilen eğitimlerle ilgili bilgi aldı Müdür Vargeloğlu "Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından kırsal kesimde ikamet edenlere yönelik bahçecilik, hayvan sağlığı, gıda ve tarım teknolojileri, tarım makinaları bakımı, arıcılık gibi alanlarda eğitimler hazırlandı. Proje kapsamında Kumru ilçemizde de eğitimler planlanmaktadır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında okullardaki fiziki imkânların iyileştirilmesi ve amaçlara uygun altyapı desteğinin oluşturulması amacıyla yapılan çalışmaları yerinde gören Müdür Vargeloğlu, Kumru ilçesinde yürütülen bakım-onarım çalışmaları, güçlendirmesi devam eden okul inşaatlarının durumu ve olası bir depreme karşı hazırlıklı olmak amacıyla okullarda planlanan faaliyetler konusunda yapılması gerekenlerle ilgili talimatlarda bulundu.

 

Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı