Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MÜDÜR VARGELOĞLU’NDAN SOSYAL UYUM VE YAŞAM KURSU’NA ZİYARET

MÜDÜR VARGELOĞLU’NDAN SOSYAL UYUM VE YAŞAM KURSU’NA ZİYARET

MÜDÜR VARGELOĞLU’NDAN SOSYAL UYUM VE YAŞAM KURSU’NA ZİYARET

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen kursları ziyaret etti.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, İl Göç İdaresi Müdürü Abdulkadir Katırcıoğlu ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Gürsoy, ilçemizde geçici koruma ve mülteci statüsünde bulunan kişilere yönelik Halk Eğitim Müdürlüğü’nce açılan "Sosyal Uyum ve Yaşam Kursunu" ziyaret ettiler.

Kurs ile ilgili bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Vargeloğlu, kursiyerlerle sohbetin ardından "deri çanta yapımı" ve "nakış" kurslarını ziyaretinin yanı sıra yabancılara yönelik  Altınordu Halk Eğitim Merkezindeki programa katıldı.

Altınordu Halk Eğitim Merkezinde yabancılara yönelik gerçekleştirilen programda konuşma yapan Müdür Vargeloğlu "Ülkemizde yasal kalış hakkına sahip yabancıların, ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumunun kolaylaşması için çaba gösteren tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği arasında 2019 yılında imzalanan iş birliği belgesi kapsamında Ordu’da ikamet izni bulunan geçici koruma altındaki yabancılara yönelik açılan 8 saatlik Sosyal Uyum ve Yaşam Kursunda 15 kursiyere Altınordu Halk Eğitim Merkezi tarafından eğitim veriliyor. Sosyal Uyum ve Yaşam Kurs Programıyla başta geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler olmak üzere ülkemizde yasal kalış hakkına sahip yabancıların, ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumunun kolaylaştırılması amaçlanıyor. Ayrıca; Sosyal Uyum Eğitimi sonrasında ülkemizdeki göçmenlerin gündelik yaşamda kendini daha net ifade edebilme, kendi ayakları üzerinde durabilme ve yerel toplum ile yapıcı iletişim kurabilme, eğitim, sağlık, barınma, iş bulma, hukuk, hizmet, medeni kanun, güvenlik ve sağlanan destekler konusunda bilgi sahibi olması hedefleniyor. Bu kapsamda ilk kurs 22/02/2020 tarihinde açıldı ve 20 kişi katılmış olup salgın nedeniyle bu tarihe kadar yeni kurs açılamadı.

Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false