Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MÜDÜRLER ÇATALPINAR’DA TOPLANDI

MÜDÜRLER ÇATALPINAR’DA TOPLANDI

Çatalpınar'da ilçe millî eğitim müdürleri toplantısı düzenlendi.

Bu ayki İlçe Millî Eğitim Müdürleri toplantısı Çatalpınar'da gerçekleştirildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, ziyaretlerine ilk olarak Çatalpınar Kaymakamı Bilal Göksun'u ziyaret ederek başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet fatih Vargeloğlu; 19 ilçenin Millî Eğitim Müdürleriyle, Hacı Ali Eriş Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirdiği toplantıda eğitim-öğretim çalışmaları, yapılan ve planlanan projeler ile eğitsel ve kültürel faaliyetler konusunda müdürlerden bilgi aldı.

Toplantıda; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak ve okul başarısının yanında bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarını sağlamak amacıyla, önemli bir destek programı olan ücretsiz yemek hizmetinin 2. yarıyılda da devam edeceği konusu görüşüldü. Bu kapsamda okullarda ücretsiz yemek yiyecek öğrencilerle ilgili planlamaların yapılması konusunda istişarede bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, "Aile Okulu Projesi" kapsamında; iletişimi ve eğitimi önemseyen, çocukları ile daha güçlü bağlar kurmayı amaçlayan velilere yönelik başlatılan "Aile Okulu Kursları"da yapılan çalışmalar değerlendirildi. Aileleri daha güçlü kılmak ve çocuklarla daha bilinçli iletişime geçmelerini sağlamak amacıyla daha fazla veliye ulaşmak için yapılacak çalışmalar planlandı.

TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak matematik dersini hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Matematik Seferberliği" kapsamında ilçelerde yapılan çalışmalar görüşüldü.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, her ilçede en az bir tane matematik müzesinin kurulması ve "Her Yerde Matematik" anlayışıyla, matematik becerileriyle donatılmış bireyler yetiştirmek amacıyla, okullarda öğretmen ve öğrenciler tarafından Matematik Panoları, Matematik Sokağı ve Matematik Atölyelerinin açılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Ayrıca; 2023 Erasmus+ Akreditasyonu Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim başvuru sayılarının değerlendirilmesi, servis araçlarının denetimlerinin düzenli olarak takibinin yapılması, okul sporları kapsamında yapılan yarışmalara katılım sayılarının değerlendirilmesi konuları görüşüldü.

Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, önceden planlanarak tüm İlçe Millî Eğitim Müdürleri tarafından okunan, Oktay Sinanoğlu'nun Türkçe üzerine yazı, söyleşi ve konferanslarından derlenen, özellikle eğitim alanında Türkçe'nin önemini vurgulayan "Bye Bye Türkçe" adlı kitabının değerlendirilmesi yapılarak kitap ile ilgili görüşler paylaşıldı.

Değerlendirme toplantısına katılmak üzere Çatalpınar ilçesinde bir araya gelen İlçe Millî Eğitim Müdürleri tarafından, ilçenin tarihî ve doğal güzelliklerini ziyaret etmek amacıyla Akkaya Kalesi gezildi. Daha sonra da Cemevi ve tarihe tanıklık etmiş bir yapı olan Mevlana Çivisiz Camii ziyaret edildi. İlçe Millî Eğitim Müdürlerinin talep ve önerilerini dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Haber Merkezi

 



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı