Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

MÜFTÜLÜK PERSONELİNE İŞARET DİLİ KURSU

MÜFTÜLÜK PERSONELİNE İŞARET DİLİ KURSU

Ünye İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde müftülük personeline yönelik ''İşaret Dili Kursu'' açıldı.

Ünye İlçe Müftülüğü Engelli koordinatörlüğü, işitme engelli vatandaşlarla daha iyi iletişim kurabilmek ve sahih dini bilgiye ulaşmalarına yardımcı olmak, din hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak amacıyla "İşaret Dili Kursu" açtı.

İlçe Müftülüğü ile Ünye Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen kursa imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri katılıyor.

Kurs hakkında bilgi veren Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, "Engelli kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Özellikle işitme engelli kardeşlerimizin Kur'an-ı Kerim'i rahat okumaları ve öğrenmeleri için böyle bir kursa ve personele ihtiyaç duyuyorduk. Cuma günlerinde hutbeleri tercüme edecek arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Dolayısıyla bu konuda kendi personelimizi yetiştirelim dedik ve engelli kardeşlerimize nasıl ulaşabiliriz deyip Ünye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde kursumuzu açtık. 16 Ocak 2023 tarihinden itibaren iki gurup şeklinde başlayan kurs 3 ay devam edecek. Kursu başarıyla tamamlayan personele sertifika verilecek" dedi. Haber Merkezi

 



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı