Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MUHASEBECİLERDEN E-SEMİNER

MUHASEBECİLERDEN E-SEMİNER

Ordu Mali Müşavirler Odası; Tek Düzen Hesap Planı uygulamasında yapılan hatalar, 7256 sayılı yapılandırma kanunu ve yapılandırma kanunu ile getirilen yeni teşvikler semineri gerçekleştirildi. ORDUSMMMOTV youtube kanalı üzerinden c

Ordu Mali Müşavirler Odası; ORDUSMMMOTV youtube kanalı ve ZOOM uygulaması üzerinden canlı olarak yayınlanan “tek düzen hesap planı uygulamasında yapılan hatalar, 7256 sayılı yapılandırma kanunu ve yapılandırma kanunu ile getirilen yeni teşvikler" Seminerinin Açış Konuşmasını Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş ve İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir yaptı. Seminerin sunumunu ise İstanbul SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitmen Halim Bursalı gerçekleştirdi. Semineri canlı olarak beş yüze yakın meslek mensubu ve stajyer takip etti. Toplam izleme ise iki binin üzerinde gerçekleşti.

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş: ”Sosyal Güvenlik Kurumu; ısrarla temas nedeniyle karantinaya giren veya covid-19 hastalığına yakalanan meslektaşlarımıza mücbir sebep hakkı tanımıyor. Bu yanlışın acilen düzeltilmesini bekliyoruz.”

Seminerin Açış Konuşmasında Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ; şu ifadeleri kullandı:

“En güzel eğitim yüz yüze eğitimler Covid'19 virüs salgını nedeniyle; salonlarımızda yüz yüze gerçekleştiremediğimiz eğitim seminerlerimizi, internet üzerinden (sanal ortamda) gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bizlerin bu eğitimleri yapmasında desteğini esirgemeyen değerli İstanbul Odası Başkanı hemşerimiz Yücel Akdemir ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.

Bugün gerçekleştireceğimiz Tek düzen hesap planı eğitimleri bizim mesleğimiz için her yıl yapılması gereken eğitimlerden birisidir. Tek düzen hesap planı İngilizce gibi bizim mesleğimizin dilidir. Dilimizi iyi bilmemiz gerekir. Dilimizi iyi bilmezsek müşterilerimiz ile vergi idaresi ile iyi ve başarılı bir iletişim sağlayamayız.

Pandemiyi hep birlikte bütün dünya yaşıyoruz. Sağlık sorunlarımız var. Kendimizi karantinaya alan, vefat eden oda başkanlarımız, meslek mensuplarımız, stajyerlerimiz ve çalışanlarımız var. Onları rahmetle anıyorum.  Sosyal Güvenlik Kurumu; ısrarla temas nedeniyle karantinaya giren veya covid-19 hastalığına yakalanan meslektaşlarımıza mücbir sebep hakkı tanımıyor. Bu kabul edilemez bir durum. Acilen düzeltilmesini bekliyoruz.

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin bir bölümünü verdiğimiz Hazine ve Maliye Bakanlığı bizlerin mücbir sebep halini kabul ederken. Aynı beyannamenin diğer tarafı SGK kurumu ise mücbir sebep halini  kabul etmiyor. Tek beyanname ile iki kuruma bilgi aktarıyoruz. Bir kurum beyannameleri bizim gönderdiğimizi diğer kurum ise beyannameleri işverenin gönderdiğini söylüyor. Bu nerden bakarsak bakalım tutarsızlık. Ayrıca bu konuda TÜRMOB Genel Başkanımız Emre Kartaloğlu bu hafta Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanını ziyaret etti. Ziyarette bu süreç ile ilgili ciddi adımlar atılacağını Sosyal Güvenlik Kurumu bu konuda düzenleme yapacağını ifade etti.  Bu sorunu camiamız adına yakından takip eden Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum.

Bir başka mesleki sorunumuz ise bizlerin bazı yetkileri tırpanlanıyor. Arabuluculuk düzenlemesi ile ilgili Mali Müşavirlere mutlaka Arabuluculuk yetkisinin verilmesi gerekiyor. Ticari ve işçi-işveren uyuşmazlığının en doğru şekilde çözecek meslek grubu mali müşavirlerdir. Arabuluculuk Müessesi Mali Müşavirler Olmadan İstenen Amaca Ulaşmaz.

Seminerimize katılarak bizleri yalnız bırakmayan siz değerli meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel AKDEMİR: ”Covid-19’a yakalanan meslektaşlarımız evde otururken, düğüne, cenazeye gidip hastalığa yakalanmadılar. Mesleklerini icra ederken bu hastalığa yakalandılar. Sosyal Güvenlik Kurumu Meslektaşlarımızın Mücbir Sebep taleplerini kabul etmelidir.

İstanbul Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel Akdemir; Bugün Ordu odamızın düzenlediği bu seminerde olmaktan hemşerilerim ile beraber olmaktan son derece mutluyum. Bu eğitimle 1990‘lı yıllara geri dönüyoruz. Prof.Dr. Nalan Akdoğan hocamızın Tek Düzen Hesap Planı 1980’lı yılların sonu, 90’lı yılların başında elimizden düşmüyordu. Fakat öyle bir zamana geldik ki nasıl bugün eğitimlerimiz, toplantılarımız interaktif ortamda gerçekleştiriyorsak basılı kitaplarımızın da bir anlamı kalmadı. Bu günkü eğitim konumuz mesleğimiz için çok önemli Tek Düzen Hesap Planı uzun süredir revize edilmedi. Nalan hocamın da bu konuda çalışmaları olduğunu biliyorum. Ama bir türlü Maliye Bakanlığı gündeme almadı. Neler doğru, neler yanlış uygulanıyor bilemiyoruz.” Dedi

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitmen Halim Bursalı Tek Düzen Hesap Planı uygulamasında yapılan hatalar, 7256 sayılı yapılandırma kanunu ve yapılandırma kanunu ile getirilen yeni teşvikler konusunda iki saat süren bir sunum gerçekleştirdi. Seminer sonrasında soru ve cevap bölümü yapıldı. Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı