Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MUTASYONLU VİRÜS VARMIŞ GİBİ!

MUTASYONLU VİRÜS VARMIŞ GİBİ!

MUTASYONLU VİRÜS VARMIŞ GİBİ!

Ordu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Fatih Aydın, Ordu’da yaklaşık 32 bin 500 kişinin aşılandığını söyledi.

İngiltere'de ortaya çıkan ve Türkiye’de 23 ilde görülen Mutasyonlu virüsün ilimizde de varmış gibi dikkatli olunması gerektiğine de dikkat çeken Ordu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aydın, bundan sonra alınacak tedbirin daha öncekinden farklı olmadığını vurguladı.

 

“ÇOK AĞIR SEYREDİP ÖLDÜRÜCÜ SONUÇLARI OLABİLİR”

Dünyada virüsün sayısız mutasyona uğradığını vurgulayan Başkan Aydın, “Dünyada binlerce mutasyon çeşidi var. Mutasyonlar virüsün savunma mekanizmasıdır. Dünya’da bir vaka çıktıktan sonra mutasyonlu virüs artık her yerde görülebilir. Ülkemizde de görülmüştür. Bizim bundan sonra almamız gereken tedbir daha öncekinden farklı değil. Biz her zaman virüslü mutasyon ve virüsün en kötü hali varmış gibi hareket etmek zorundayız. Bu mutasyondan çok daha kötü bir mutasyon bile çevremizde medyana gelmiş olabilir. Çok ağır seyredip öldürücü sonuçları olabilir. O nedenle biz en baştan aldığımız tedbirlere devam edeceğiz. Özellikle sosyal mesafe kurallarına uyacağız ve misafirliklere gitmeyeceğiz. Kalabalık ortamlarda uzun süre birlikte kalmayacağız. Sosyal mesafede ve maske kurallarına çok dikkat etmeliyiz. Mutasyonlu virüsün her an yanımızda bulunabileceğini göz önünde bulundurmalıyız.” Dedi.  

 

11 ŞUBAT İTİBARİYLE 2. DOZ AŞILAMA YAPILACAK

Şuanda 75 – 80 yaş arası vatandaşların aşılandığını da anlatan Aydın, 1. doz aşılaması yapılan kişilerin 11 Şubat itibariyle 2. doz aşılamasının yapılacağını söyleyerek 80 yaş üzeri vatandaşlarda aşı olmayanların randevu alarak aile sağlığı merkezinde veya hastanelere giderek aşılarını yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Özel Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı