Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

MUTFAKTA YANGIN VAR!

MUTFAKTA YANGIN VAR!

MUTFAKTA YANGIN VAR!

Mutfak masrafı neredeyse ikiye-üçe katlanan vatandaş, adeta isyan noktasına geldi.

Yüksek fiyatlar nedeniyle alım gücü düşen dar gelirli vatandaşın mutfağında başlayan yangın bir türlü sönmüyor. Fiyatlar yükseldikçe, mutfaktaki yangın da büyüyor.

 

ZAM KAPIYI ÇALMADAN GİRİYOR!

Vatandaşlar markete girdiklerinde gördükleri fiyatlar karşısında adeta sitem ediyor. Sürekli değişkenlik gösteren ve gelen zamların ardından düşüş nedir bilinmeyen temel tüketim ürünlerinde, fiyatlar her geçen gün bir önceki günü aratıyor. Asgari ücret artıyor ama bununla birlikte artan gider fiyatları, bilineni unutturuyor.

Temel tüketim ürünlerindeki artış, vatandaşı alışveriş yaparken daha temkinli davranmak zorunda bırakıyor. Bir, iki poşetlik alışveriş yapan halkın cebinden en az 200 lira para çıkıyor. Bir çekirdek ailenin düzgün bir pazar alışverişi yapabilmesi için en az 250 TL harcaması gerekirken, aynı ailenin düzgün market alışverişi yapabilmesi için ise en az 750 lira civarında para harcaması gerekiyor. Bu da düşünüldüğünde asgari ücretin yarısı sadece mutfak alışverişine gidiyor.

 

FİYATLAR REKORA KOŞUYOR

Gelen zamla adeta rekora koşan yağ, yumurta, süt, peynir, tereyağ ve daha ismini sayamadığımız birçok ürünün fiyatı vatandaşın cebini yakıyor. Geçtiğimiz aylarda 38 ile 45 arası fiyatlara alınan 5 lt yağ fiyatları şimdilerde, 72,90 – 88,90 – 65,90 TL’ye çıkarken yine geçtiğimiz aylarda 17 ile 20 TL arasında alınan 30’lu yumurtanın koli fiyatı şimdilerde, 34,90’ı görüyor. Süt ve süt ürünlerine gelen zamlar ise durmak bilmezken, 1 kilo süzme peynir 15 TL gibi fiyatlara alınırken şimdilerde, 34,50 TL gibi fiyatlardan 26,90’a indirilerek indirim adı altında satılmaya çalışılıyor. Bir türlü düşmeyen temel tüketim ürünleri ve sebze, meyve fiyatlarındaki kontrol edilemeyen yükseliş, vatandaşı ise çılgına çeviriyor.

Özel Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı