Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MÜZAKERE EDİLDİ

MÜZAKERE EDİLDİ

Merhum Şair Mütefekkir Sezai Karakoç'un, “Yitik Cennet” adlı eseri müzakere edildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphanecilik Kulübü tarafından organize edilen "Kitap Müzakeresi" etkinliğinde bu ay Sezai Karakoç'un "Yitik Cennet" adlı eseri konuşuldu. Dördüncü yılını dolduran etkinlikte, gönüllü öğrenciler tarafından her ay okunan bir kitap değerlendirme ve yorumlarla müzakere ediliyor.

Bu ay moderatörlüğünü okulun Meslek Dersleri Öğretmeni Nurşen Güney'in yaptığı etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Altınordu İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez, Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Erdinç Keskin katıldı. Yaklaşık yüz civarında gönüllü öğrencinin okuduğu kitapla ilgili yorum ve değerlendirmeleriyle katkı sunduğu "Yitik Cennet" adlı kitabını, Altınordu İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez tarafından öğrencilere hediye edilmişti.

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yitik Cennet, Sezai Karakoç'un Kuran'da adı geçen sekiz peygamberi medeniyet perspektifi üzerinden ele aldığı bir eseridir. Kitapta bir şair duyarlılığının yanı sıra metafizik simge ve sembollerin işlenmesi, beraberinde peygamberlerle ilgili bir yorum zenginliğine ulaşılmasına olanak sunmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin kitap okuma sevgisi kazanmasına ve fikir dünyalarının gelişmesine katkı sunan bu anlamlı etkinliğin düzenlemesinde emeği geçen öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi, etkinliğe gönüllü olarak geleceğimizin emanetçisi öğrencilerimizi tebrik ederiz” denildi.

Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı