Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

NE OLACAK VATANDAŞIN HALİ?

NE OLACAK VATANDAŞIN HALİ?

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, dolmuş hatlarına yapılan zammı eleştirerek Belediyenin Dolmuş Hattı sahiplerine yeterli destek sağlamadığını savundu.

Koronavirüs salgınının zorlu bir süreç olduğuna değinen İlçe Başkanı Dalak, “Ordu İli olarak Mart 2020’de Covid 19 salgını nedeniyle tedbirler kapsamına girdik. Bu süreç hepimiz için çok zor bir süreç. Sağlıktan ekonomiye her alanda belimizi büktü.” Dedi.

Başkan Dalak, “15 Haziran itibarıyla dolmuş şehir içi hatlarda fiyatlarına zam yapıldı. 2 Lira 75 kuruş olan ücret 3 Lira 25 kuruşa çıkarıldı. Ordu Efirli ücretleri 3 Lira 25 kuruştan 4 Liraya çıkarıldı.” Diyerek zam yapıldığını hatırlattı.

Belediyenin şoför esnafa yeterli destek sağlamadığını açıklayan Başkan Dalak, “Şimdi kime ne demeliyiz, dolmuş hatlarındaki emekçilerimizde haklı pandemi sürecinde dolmuş yolcu sayısı yarıya düşürüldü saatleri değiştirilerek tam kapasite çalışamadı tabii ki zarar ettiler, dolmuş kullanmak zorunda olan vatandaşın üzerine yine yükü bindirdiler Belediye yine sınıfta kaldı şoförlerimize bu süreçte destek yapılmalıydı yeterli destek yapılmamıştır. Pandemi sürecinde vatandaş nasıl kendini düzeltecek.” Dedi.

Açıklamasının sonunda Başkan Dalak, Belediyenin daha duyarlı olmasını istedi. Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli