OCAK, ALEV ALIYOR!

OCAK, ALEV ALIYOR!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da doğalgaz kullanımının yaygınlaşması, mutfak ürünlerinin başında yer alan mutfak tüplerine olan talebi yüzde 50 oranında azalttı.

Doğalgaz kullanımının artmasıyla mutfak tüplerine olan talep gün geçtikçe azalıyor. Yüzde 50 oranında satışlarının düştüğünü söyleyen tüp firmaları çoğunlukla kırsal kesimlere hizmet verdiklerini söylüyor.

Doğalgaz kullanmayan aileler için ise en büyük giderlerden birisi de yine tüp fiyatları oluyor.

Arka arkaya yapılan zamlar ile aylık tüp masrafları 1000 TL’yi aşıyor. Evlerde en çok kullanılan ürün olması nedeniyle aileler ekonomi yaparak dışarıda yemek yemese de bu sefer zamlı tüp fiyatları nedeniyle zorlanıyor.

VATANDAŞ ŞİKÂYETÇİ, ESNAFIN İSE ELİNDEN BİR ŞEY GELMİYOR!

Geçtiğimiz haftalarda tüp fiyatlarına zam geldiğinden bahseden Adanır Şahin, “Büyük tüp 838, küçük tüp ise 170 TL. Doğalgaz kullanmayan kesimler rağbet gösteriyor. Şehir içinde doğalgaz kullanımı arttığı için satışlar fazlasıyla düştü. Fiyatlar ise oldukça arttı. Vatandaşta haliyle şikâyetini dile getiriyor ama fiyat artışları bize bağlı bir durum olmadığı için bizlerde bir şey yapamıyoruz” dedi.

Artan fiyatlar karşısına kendilerinin de bir şey yapamadıklarını dile getiren Şahin, “Zamanla işlerimiz bir hayli düştü. Birde üzerinde fiyatlar eklenince gelen her müşteri tepkisini dile getiriyor. Ama bizde gelen zamları mecburen yansıtmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu. 

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN