Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ODÜ VE FATSA OSB’DEN ORTAK PROJE

ODÜ VE FATSA OSB’DEN ORTAK PROJE

Ordu Üniversitesi ve Fatsa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilecek “Yeni İş Fırsatları ve Yaşanabilir Bir Dünya için Enerjimiz Güneşten" isimli proje için ön başvuru imzaları atıldı.

Yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisi odaklı elektrik santrallerinin saha montajlarını yapabilecek kalitede personel yeterliliği kazandırmak ve yeşil enerjiye dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan proje ile cinsiyet eşitliği odaklı olarak başta kadınlar olmak üzere potansiyel iş gücünün istihdamı ve istihdam edilebilirliğinin desteklenmesi hedeflendi.

Konu ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Fatsa Organize Sanayi ile iş birliği içerisinde olduğumuz bu proje ile Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundaki 60 öğrencinin yabancı dil ve teknik anlamda eğitilerek hem ulusal hem de uluslararası alanda iş yapabilecek seviyeye getirilmesi planlanmaktadır. Biz de projenin paydaşı olan bir kurum olarak bu noktada onlara güneş enerjisi odaklı bir laboratuvar alanı tahsis edeceğiz. İlimizin gelişimi adına üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde bölgemize ve ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle başta Organize Sanayi Müdürü Olgun Topkaya ve Yiğithan Keleş olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyor, imzaladığımız bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false