Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

ÖDÜL YAĞMURU!

ÖDÜL YAĞMURU!

Yapımcılığını Ünyeli Selim Tuncer’in yaptığı "Son Akşam Yemeği" filmi Rusya’da düzenlenen Saint-Petersburg HALO International Film Festival'den En İyi Orijinal Müzik (Mustafa Yazıcıoğlu) ödülü aldı.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu, Yapımcılığını Selim Tuncer’in yaptığı "Son Akşam Yemeği" filmi, Rusya’da düzenlenen Saint-Petersburg HALO International Film Festival'den En İyi Orijinal Müzik (Mustafa Yazıcıoğlu) ödülü aldı.

Yapımcılığını Ünyeli Selim Tuncer’in yaptığı "Son Akşam Yemeği" filmi, 2023 yılı mart ayında İstanbul uluslararası bahar film festivalinde en iyi yönetmen, en iyi uzun metraj film, en iyi sinematograf, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yapımcı kategorilerinde ödül alarak adeta ödül yağmuruna tutulmuştu.

Film ayrıca 2024 yılı mayıs ayı başında The Writer's Journey Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali'nde “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Film Jüri Özel Ödülü” de almıştı. 

Kocaeli Film Festivalinde son akşam yemeğindeki rolüyle Engin Şenkan “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” aldı.

Film ayrıca İspanya’da düzenlenen Seville International Film Festival’inde “En İyi Orijinal Müzik Onur Ödülü” aldı.

Tuncer’in filmi Amerika’da düzenlenen international Film Festival'de “En İyi Besteci Ödülü” aldı. 

Son Akşam Yemeği filmi son olarak Rusya’da düzenlenen Saint-Petersburg HALO International Film Festival'den En İyi Orijinal Müzik (Mustafa Yazıcıoğlu) ödülü alarak ödüllerine yenisini ekledi.

28 Ekim 1923 akşamı verilen yemekte yaşananlar anlatılıyor.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıl dönümünde vizyona giren Son Akşam Yemeği, Cumhuriyetin ilanının bir gün öncesinde Çankaya Köşkünde verilen akşam yemeğini konu ediniyor.

28 Ekim 1923'te Çankaya Köşkünde, ülkenin kaderini değiştirecek kararlara imza atılmak üzeredir. Film, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Arkadaşlar, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz" dediği ve Cumhuriyet düşüncesinin artık ete kemiğe büründüğü 28 Ekim 1923 akşamı Çankaya Köşkü'nün mutfağında ve yemek salonunda gelişen olayları anlatıyor.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümüne özel hazırlanan, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Son Akşam Yemeği oyuncuları ve karakterleri şu şekilde; “Onur Tuna - Mustafa Kemal Atatürk, Pelin Akil - Latife Hanım, Engin Şenkan – Ahir, Azra Aksu – Elif, Necip Memili – Mahmut, Mustafa Kırantepe – Yakup, Yasemin Baştan – Azize, Nehir Gökdemir – Nigar, Aslı Tandoğan - Elif'in Annesi, Cemal Hünal - Komutan Wilson, Tuğba Daştan – Vecihe, Haydar Şahin - Yaver Muzaffer.”

Haber Merkezi

 



  • Pazar 25.9 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 28.3 ° / 17.3 ° Güneşli