Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

“ÖDÜLLENDİRİLİRSE DEVAMI GELİR”

“ÖDÜLLENDİRİLİRSE DEVAMI GELİR”

“ÖDÜLLENDİRİLİRSE DEVAMI GELİR”

Çiftçilere gereken imkanın verilmesi durumunda en iyisini yapacağını söyleyen Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı alım garantili üretim modelinin yaygınlaşması gerektiği vurguladı.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, çiftçilerin köylerinde tutulması ve köye geri dönüşün sağlanması için çiftçimizin ürettiği ürünün para etmesi ve geçimini sağlayacak duruma gelmesinin çok önemli olduğunu açıkladı.

Başkan Akça, “Göreve geldiğimiz günden beri çiftçimizin ürettiği ürünlerin muhakkak bir marka değeri olmalı, üretilen her ürünün bir standartı olmalı ve hepsinden önemlisi çiftçilerimizin ürettiği ürünün alım garantisi olmalıdır diye çaba içerisindeyiz.” diyerek çitçinin ürününün alım garantisinin olması gerektiğinin altını çizdi.

“BAŞARILI BİR ŞEKİLDE UYGULUYOR”

Alım garantili ürün modelini başarılı bir şekilde gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni örnek veren Başkan Akça, “Bu çabamıza örnek olarak Gürgentepe ilçemizde Ordu Büyük Şehir Başkanlığımızın öncülüğünde, Tarım ve Orman İl ve İlçe müdürlüğü ve ziraat odası katkılarıyla üretilen ‘çoban fasülyesi’ alım garantili ürettirilmiş, yapılan üretimin ardından fasülyeler ORTAR tarafından satın alınmış ve üreticilerde emeğinin karşılığını aldığı için memnun olmuş, bir dahaki senenin planlamalarını ve hazırlıklarını yapmaya başlamışlardır.” diyerek açıkladı.

Ürün çeşitliliğini arttırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Akça, “Bu da gösteriyor ki üreticilerimizin üretimde kalabilmesi ve devamının getirilmesi için ürettiğinin para etmesi ve geçimini sağlayacak durumda olmasıdır. Ürünlerin çeşitliliği artırılmalı ve çiftçimizin üretim planlaması yapılarak, markalaşması sağlanmalıdır. Ürettiğinden geçimini sağlayan çiftçilerimizde tarlasında, kümesinde, serasında ve ahırın da kalması sağlanmış olacaktır.” dedi.

“İŞİN ÖZÜ ÜRETENİN ÜRETTİĞİNİN KARŞILIĞINI ALMASINA BAĞLIDIR”

Açıklamasının sonunda Başkan Akça, alım garantili üretimin çoğalarak devam ettirilmesi ve bu örneklerin artırılması için bu işle iştigal eden tüm kurumların koordineli bir şekilde haraket etmesi, üretimin devamı ve standardizasyonunun sağlanması gerektiğini belirtti. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı