Tarih: 17.10.2024 09:06

ODÜ’NÜN ULUSLARARASI TANINIRLIĞINI ARTIRIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle akreditasyon süreçleri ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarıyla yapılan çalışmalar, Ordu Üniversitesinin akademik başarısını küresel düzeyde belgelemeye devam ediyor.

DÜNYADAKİ EN BAŞARILI ÜNİVERSİTELER LİSTESİNDE

Dünyanın en bilinen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), küresel ölçekte belirli bir standardı yakalayan 2 bin 92 üniversitenin verileriyle hazırladığı "Dünya Üniversite Sıralaması 2025" raporunu açıkladı. Üniversitelerin beş farklı akademik kritere göre değerlendirildiği sıralamada Ordu Üniversitesi, 1500+ bandında yer alarak dünyanın en başarılı yükseköğretim kurumları listesine girdi.

Üniversitelerin eğitim kalitesi, araştırma ortamı, araştırma kalitesi ve uluslararası görünümünün değerlendirildiği sıralamaya göre Ordu Üniversitesi, söz konusu temel alanlardaki puanını 2024 sıralamasına göre artırdı. Araştırma kalitesi alanında 2024 sıralamasına göre 19.6 puan alan Ordu Üniversitesi, 2025 sıralamasında bu puanını 24.2’ye yükseltti.

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİNDEN İNOVASYON ADIMLARI 

Ordu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, üniversitenin akademik bilgi, birikim ve deneyimini ulusal ve uluslararası pazarlarda kabul gören inovatif fikirler odaklı patent, faydalı model ve endüstriyel tasarımlara dönüştürülmesini, buluşların ticarileştirilmesini ve sahip olduğu akademik bilgi ve yetkinliğin girişimciler, yatırımcılar ve sanayiciler ile buluşturulmasını amaçlıyor. Bununla birlikte Ar-Ge projeleri oluşturarak sağlanan fonlar ile araştırmaların kapsamının geliştirilmesi ve üniversite-sanayi arasında köprü kurulması hedefleniyor. Bu hedefler doğrultusunda, 2024 yılında tıp, hemşirelik ve denizcilik alanındaki dört adet buluş için Ordu Üniversitesi hak sahipliğinde Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapıldı.

TIP LİTERATÜRÜNE GEÇECEK BULUŞ 

Dünyada en çok yapılan ameliyatlardan biri olan kalça protezi ameliyatlarında kullanılacak yeni patentli buluş ile artık kalça protez ameliyatları daha başarılı olacak. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Alper Şahin ve çalışma ekibi tarafından geliştirilen yeni aparat ile, kalça protezi ihtiyacı olan hastalarda bu protez hastanın kendi kalça açısına en uygun açıyla yerleştirilecek. Dünya literatüründe bir ilk olacak bu aparatın Üniversitemiz tarafından patentinin alınması için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapıldı. 

AKREDİTASYON SÜRECİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Ordu Üniversitesi uluslararası tanınırlığını artırma hedefi doğrultusunda yürüttüğü akreditasyon çalışmalarıyla da önemli adımlar atmaya devam ediyor. Akreditasyon süreci, eğitim faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunun bağımsız kuruluşlar tarafından değerlendirilmesi ve bunun belgelendirilmesini içeriyor. Ordu Üniversitesi, eğitim programlarının yanı sıra idari süreçlerin, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin uluslararası standartlara uygun bir şekilde yürütülebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çalışmalar kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi ve 5 bölüm akreditasyon başvurusunda bulundu, kurumsal akreditasyon başvurusu ise nisan ayında yapılacak.

Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, Ordu Üniversitesinin uluslararası tanınırlık grafiğini her geçen dönem daha üst seviyelere çıkarma hedefinde olduklarını ifade ederek “Ordu Üniversitesi olarak bizler, bilgiye dayalı sistemlerle donatılmış bir toplum oluşturma çabası içerisindeyiz. Bu hedef doğrultusunda, bilimsel çalışmalarımızın niteliğini ve çeşitliliğini artırarak eğitim faaliyetlerimizin kalitesini her dönem daha da yükseltmekte kararlıyız. Bu kapsamda Üniversitemizin ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığını artırmak, eğitim kalitesini sürdürülebilir şekilde geliştirmek ve öğrenci başarısını en üst düzeye taşımak amacıyla önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Bu bakımdan dünyanın en bilinen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education 2025 sıralamasında dünyanın en başarılı üniversiteleri listesinde Üniversitemizin de yer alması bizler için son derece gurur verici bir gelişmedir. Bununla birlikte Üniversitemizin mevcut durumunu değerlendirmek ve gelecekteki hedeflerimize ulaşmak için akreditasyon sürecinde yaptığımız çalışmalarla da önemli aşamalar kaydettik. Bu sürecin her bir aşamasında gösterdiğimiz istikrar, eğitimde mükemmelliği hedefleyen vizyonumuzun en somut göstergesidir. Her geçen dönem ulusal ve uluslararası pazarda kabul görecek inovatif fikirler ve nitelikli araştırma projeleri üretmeye devam eden Üniversitemiz, hiç şüphesiz ki uluslararası tanınırlığını en üst seviyelere çıkaracaktır. Üniversitemizi geleceğe taşıyan bu önemli adımları hep birlikte atmaktan büyük mutluluk duyuyor, birlikte daha nice başarılara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —