Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

ODÜ’YE 4 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ

ODÜ’YE 4 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ

 

Ordu Üniversitesi 2020 yılı YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarına göre öğrenci alacak ön lisans ve lisans programlarına ait kontenjanlar belli oldu.

2020 yılı YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları listesine göre 2020-2021 eğitim öğretim döneminde Ordu Üniversitesi’ne toplam 4 bin 30 kontenjan verildi.  42 ön lisans programına toplamda bin 905, 46 lisans bölümüne ise 2 bin 125 öğrencinin alınacağı yeni dönemde bu sayıya yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı, dikey geçiş kontenjanı ile enstitülere alınacak yüksek lisans ve doktora öğrenci kontenjanları da dahil edildiğinde 2020-2021 eğitim döneminde Üniversitemize alınacak olan toplam öğrenci sayısının 5 binin üzerinde olması bekleniyor.

Bununla birlikte bu yıl Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği ile Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümlerine ilk kez öğrenci alımı gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Üniversitesi’nin yeni nesil üniversiteler arasındaki yerini her geçen dönem yukarı taşıdığını ifade ederek “Üniversitemiz 19  bine ulaşan öğrenci sayısıyla ciddi bir büyüme gerçekleştirirken asıl görevi olan bilimsel araştırma faaliyetlerinde de derinleşmenin ve nitelikli bir eğitim seviyesine ulaşmanın gerekliliklerini yerine getirmeye devam etmektedir. Yükseköğretim kurumlarına olan talebin her geçen yıl arttığı ülkemizde biz de Ordu Üniversitesi olarak her eğitim döneminde daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktayız. Bu bağlamda Üniversitemize verilen 2020 yılı YKS kontenjanları ile birlikte ön lisans ve lisans programlarında toplamda 4 bin 30 yeni öğrencinin dahil olması ve bu sayının yabancı uyruklu, dikey geçiş ve lisansüstü öğrencileri ile 5 binin üzerine çıkması beklenmektedir. Yürüttüğü bilimsel çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artıran Üniversitemiz, yeni öğrencilerimizin de katılımıyla bilgi üretmeye, üniversite-şehir bütünlüğünü sürdürmeye, bütün paydaş kurum ve kuruluşlar ile iş birliği gerçekleştirerek ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edecektir.” şeklinde konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Salı 23.4 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.9 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı