Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖĞRENCİSİZ OKUL!

ÖĞRENCİSİZ OKUL!

​​​​​​​Her yıl eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte Okullar ve okul çevreleri öğrencilerle birlikte rengarenk bir hal alırken bu sene Koronavirüs dolayısıyla okullar boş kaldı.

Her yıl eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte Okullar ve okul çevreleri öğrencilerle birlikte rengarenk bir hal alırken bu sene Koronavirüs dolayısıyla okullar boş kaldı. Bakan Selçuk öğrenci ve velilerden evde çalışma köşeleri oluşturulmasını istedi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi 2020-2021 eğitim-öğretim yılı Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 'uzaktan eğitim' ile başladı.

İLK DERS ZİLİ ÇALDI

2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çalarken, ilk ders EBA TV'de İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı'nın, Türkiye genelinde uzaktan eğitim yoluyla başlatılması dolayısıyla, Ordu’da okullarında da İstiklâl Marşı ve saygı duruşu sonrasında ilk ders zili çaldı.

İLK TELAFİ DERSLERİ OLACAK

Uzaktan eğitim yoluyla başlayan yeni eğitim yılında 21 Eylül’e kadar olan telafi eğitiminde önceki sınıf konuları Eba TV üzerinden izlenecek. Her sınıfın dersleri ise 21 Eylül’den sonra başlayacak. Öğrenciler haftada en az 4 kez öğretmenlerinin eba.gov.tr internet adresinden yapacağı canlı derse katılacak.

“EVLERDE ÇALIŞMA KÖŞESİ OLUŞTURUN”

İlk ders zilini çalan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Ders zilimiz çaldı. Ben okuldayım. Öğretmenlerimiz okulda. Çocuklarımız ekran başında uzaktan eğitimdeler. Bilelim ki eğitim başladı... Eğitime hoş geldiniz çocuklar, okullarınıza, sınıflarınıza da sağlıkla gelmeniz dileğiyle.” Dedi. Bakan Selçuk, öğrenci ve velilerden evlerde çalışma köşeleri oluşturmalarını isteyerek, “Destek noktalarımız ile erişim sorunu olan öğrencilerimizin yanındayız.” Dedi.

“YENİ EĞİTİM YILI HAYIRLI OLSUN”

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilinin başlaması münasebetiyle "2020-2021 eğitim öğretim yılının eğitim ailesine hayırlı olması temennisinde bulunarak, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum." dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false