Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

ÖĞRETMENLERİN KADRAJINDAN ÇOCUK!

ÖĞRETMENLERİN KADRAJINDAN ÇOCUK!

"Öğretmenlerimizin Kadrajından Çocuk" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından çocukları en doğal halleriyle sevinçleri, üzüntüleri, mutlulukları, hüzünleri ve heyecanları içerik olarak belirleyerek düzenlediği "Öğretmenlerimizin Kadrajından Çocuk" temalı fotoğraf sergisinin açılışı Ordu Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. 

Düzenlenen sergiye Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

19 ilçeden öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen ve aralarında Türkiye ve dünyada bilinen önemli dergilerde fotoğrafları yayınlanan öğretmenlerin de yer aldığı, 26 öğretmenin 54 adet fotoğrafını tek tek inceleyen ve öğretmenler ile sohbet eden Vali Muammer Erol, sergiye katılım gösteren öğretmenlere teşekkür etti. Sergide fotoğrafları yer alan öğretmenlerden eserler hakkında bilgi aldı. 

Sergi açılışında konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Öğretmenlerimizin Kadrajından Çocuk fotoğraf sergimiz, ilimizde görev yapan öğretmenlerimizin fotoğraf sanatına ilgi duyarak sanatsal faaliyetlere katılımlarının artırmak, Müdürlüğümüz fotoğraf arşivinin zenginleştirerek günümüzü yarınlara taşıyabilmek amacıyla düzenlenmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." vecizesiyle çocuklarımızın bizler için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha dile getirmiştir. Bizler de ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sergimizin açılışını gerçekleştirerek çocuklarımızın varlığının bizler için de ne kadar kıymetli olduğunu göstermek istedik.  

Sevgili çocuklarımızın en iyi şartlar altında kaliteli bir eğitim alarak güven içerisinde yarınlara hazırlamak bizler için çok önemli. Gelecek nesillerimizin çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için büyük bir gayret içerisindeyiz. İnanıyorum ki; sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, millî ve manevi değerlerimize bağlı bir nesil yetişmektedir. Bütün çabamız çocuklarımıza daha iyi, daha mutlu ve müreffeh bir gelecek bırakabilmek içindir.

2022 Nisan ayında ilk kez düzenlediğimiz "Öğretmenlerimizin Kadrajından Ordu" fotoğraf sergimizde Ordu'muzun tarihi yapıları, doğal güzellikleri, şelaleleri, yaylaları ve kültürel ögeleri içerik olarak kullandık. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz sergimizde; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en doğal halleriyle sevinçleri, üzüntüleri ve mutlulukları içerik olarak belirledik. 19 ilçemizde görev yapan öğretmenlerimizin yeteneklerinin yansıtıldığı, aralarında Türkiye ve dünyada bilinen önemli dergilerde fotoğrafları yayınlanmış öğretmenlerimizin de yer aldığı 26 öğretmenimizin 54 adet fotoğrafı, sergimizde yer almaktadır. Kıymetli meslektaşlarımıza değerli eserleri ve emekleri için teşekkür ediyorum. Gelenekselleştirmeyi planladığımız "Öğretmenlerimizin Kadrajından Çocuk" sergimiz, Eğitim Kenti Ordu'muza hayırlı olsun!" dedi.

23-25 Nisan tarihleri arasında sergilenecek olan "Öğretmenlerimizin Kadrajından Çocuk" sergisine, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi sitesinden de ulaşabilirsiniz.

Haber Merkezi



  • Salı 15.8 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.9 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Perşembe 20.4 ° / 9.5 ° Güneşli