Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

OKULLARA WEBCAM DESTEĞİ

OKULLARA WEBCAM DESTEĞİ

OKULLARA WEBCAM DESTEĞİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen FATİH Projesi kapsamında Ordu’daki okullara web kamera setleri alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan Eğitimde FATİH Projesi kapsamında, elektronik ortamda sunulan içeriklere öğrenci ve öğretmenlerin erişiminin sağlanması amacıyla, Bakanlıkça bağlı okullarda bulunan derslik, laboratuvar, atölye vb. ortamlarda COVİD 19 pandemi sürecinde etkileşimi azaltmak için uzaktan eğitim video çözümlerinde destekleyici donanım olarak kullanılmak üzere web kamera seti alımı gerçekleştirildi.

Okullara web kamera desteği kapsamında  ilimiz Şehit Doğan Gökbulut Ortaokulunda söz konusu web kamera setlerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilmesi için bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Ordu Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Şube Müdürleri Ayfer Oral Aydın ve Volkan Demir, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek ile diğer ilçelerden Şube Müdürleri katıldı.

Müdür Vargeloğlu, "Bu süreçte Bakanlığımızın destekleriyle eğitim öğretimde yeni bir anlayış getirmeye çalışıyoruz. Fiziksel ortamları iyileştirerek, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin daha sağlıklı ortamlarda çalışmalarını sağlamak amacıyla gerekli donanım eksikliklerini Eğitim Kenti Ordumuzun her noktasında gideriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda 19 ilçedeki okullara 1130 webcam dağıtımı yapıldı. Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı