Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ÖNEM PROJESİ FATSA’DA

ÖNEM PROJESİ FATSA’DA

 

Ordu Valisi Sayın Seddar Yavuz öncülüğünde başlatılan ve Ordu il genelinde öğrenim görmekte olan, belirlenen özel nedenlerden en az birine sahip olan çocuklara yönelik planlanan Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) Projesi değerlendirme toplantısı Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran başkanlığında gerçekleştirildi.

Kaymakam Ömer Lütfi Yaran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Yurttaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nevzat Aydın, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek, Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Ekici, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Fatsa Madeni  Eşyalar Odası Başkanı Ayhan Baş, Gıda Maddeleri Satıcıları Odası Başkanı Fatih Arslan katıldı.

Toplantıda katılımcılara bir sunum yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, "Bu yıl 3. uygulama dönemine girilen Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) Projesi kapsamında ilçemizde yaklaşık 15 faaliyet gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda okullarımızda okuyan öğrenciler arasında yaklaşık 1975 öğrenci tespit edilmiş, bu öğrencilerden 589'unun hamisi belirlenmiştir. Bu öğrencilerimize yönelik sosyalleştirme ve iyileştirme faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Bunun için diğer tüm paydaşlarımızın bu projeye katkı sağlamasını istiyoruz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürünün yaptığı sunumun ardından bir açıklama yapan Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ise "Ordu ÖNEM Projesi kapsamında ilçemizde detaylı bir çalışma yapılarak önemli çalışmalar gerçekleştirilmiş. Sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından önemli bir proje ve herkesin çıkması gereken bir konu. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarının bu projeye duyarlılık göstereceklerini ve imkânları ölçüsünde destek vereceklerine inanıyorum.” İfadelerini kullandı. Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı