Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ORDU GELECEĞE NEFES OLDU

ORDU GELECEĞE NEFES OLDU

 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ülkede ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinde çevreye olan duyarlılığı attırmak amacıyla 81 ilde aynı anda fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

“81 İLDE 11 MİLYON AĞAÇ DİKİMİYLE DÜNYA REKORUNA KOŞUYORUZ”

Daha yeşil bir Türkiye ve daha yeşil bir Ordu için çalışmaların devam edildiğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı geleceğe nefes kampanyasıyla bugün burada hayırlı bir iş gerçekleştiriyoruz. 81 ilde 11 milyon ağaç dikimiyle dünya rekoruna koşuyoruz. Ordu’muz zaten yeşil. Daha yeşil bir Türkiye ve daha yeşil bir Ordu için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her anlamda marka bir şehir olma yönünde emin adımlarla ilerliyoruz. Çok güzel günler bizi bekliyor. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇEVREYE DUYARLI VE DAHA HASSAS OLMALIYIZ”

Son 18 yıl içerisinde ağaçlandırmaya büyük önem verildiğini belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Türkiye Cumhuriyetimiz son 20 yıl içerisinde her alanda önemli değişiklikler gerçekleştirdi. Bu değişimlerin en önemlilerinden bir tanesi de çevreye olan duyarlılık ve yatırımlardır. Son 18 yıl içerisinde de ağaçlandırmaya büyük önem verildi. Bugünü Sayın Cumhurbaşkanımız milli ağaçlandırma günü olarak ilan etti. Çevreye daha çok duyarlı ve daha hassas olmalıyız” şeklinde konuştu.

“BU FİDANLARIN ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Programda konuşan Giresun Orman Bölge Müdürü Yardımcısı Ali Göçer, “Ülkemizin yeşillenmesine katkı sağlamak amacıyla 11 milyon ağacın dikimini gerçekleştirdik. Ülkemize bu fidanların hayırlı olmasını diliyorum. Gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir çevre bırakmak konusunda bizlere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından folklor gösterisi gerçekleştirildi. Ardından protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar ile birlikte fidan dikimi yapıldı. Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false