Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ORDULU OYUNCUYA ÖDÜL

ORDULU OYUNCUYA ÖDÜL

Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyuncusu Serkan Aydın, 2020 8. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödüllerinde "Komedi En İyi Erkek Oyuncu" dalında ödül almaya hak kazandı.

 

 

 

Bir çok ünlü ismin de daha önce ödül aldığı platformda Serkan Aydın Komedi En İyi Erkek Oyuncu ödülünü,  yönetmenliğini Miray Ankaoğlu'nun yaptığı ve uyarlaması  Kıvılcım Kaya tarafından yapılan  "Evlilik Düeti" oyununda ki "Bekçi Memo" karekteri ile aldı. Aynı zamanda oyunun yönetmeni Miray Ankaoğlu ile de aynı sahneyi paylaştı.

"Bekçi Memo" karekter analizi yaparken yönetmenimiz beni özgür bıraktı, yani daha önce de oynanmış bu tarz da karekterler  vardı. Ben kimler oynamış nasıl oynamış araştırdım, izledim. Kemal Sunal, Şener Şen, İlyas Salman ve Feridun Karakaya"'ya kadar hepsini inceledim, hepsi çok özel ve Türkiye'ye de imzasını atmış oyuncular.. Sonuç olarak geldiğim nokta farklı kendime özgü bir karekter çıkarmalıydım. Tekst üzerinde iyi çalıştım, sanırım ilk okumalar da reji ekibi gördükleri ve duydukları karşında çok mutlu oldu. Günden güne gelişti ve üzerine kıymaya çalıştım. Tabiki sahnelemeye başladığımızda  daha çok üstüne ekliyorsunuz tuluat yapmaya da uygun bir karakter.  Sahnede oyunun yönetmeni Miray Ankaoğlu ile olan sahne senkronu çok iyiydi.  Başarı da kendisinin ve tüm ekibin etkisi büyük.

Hiç beklenmedik anlarda beklenmeyen mucizeler oluyor, korona virüsün yaygın olduğu ve dünyanın bu veba ile mücadele ettiği bir dönemde benim için inanılmaz güzel şeyler oluyor, sanırım bu da tanrının lutuflarından biri diyen Serkan Aydın çok heyecanlandığı ve  bu ödülün daha çok sorumluluklar getirdiğini belirterek daha çok çalışması gerektiğini söyledi.

Hep söylüyorum çok çalışmak ve araştırmak gerek, yılmadan usanmadan tabiki işinizi seviyorsanız. Onurlandığınız her platformdan sonra sahip çıkmamız gereken değerleriniz ve işinize olan aşkınız daha çok artıyor. 

Bu ödül benim için çok değerli çünkü son yıllara baktığınız da bir çok usta oyuncu aynı dalda ödül almış. Bu beni ayrıca mutlu etti.  Beni bu platformda bu ödüle layık gören tüm jüri üyelerine , oyunu izlemeye gelenlere , yapımda ve yönetimde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. 

Annem hep kısa yoldan hayata atılmamı devlet memuru olmamı istemişti. Tüm mesleklere çok saygım var. Ancak ne kadar zorlu yollardan gecseniz de kanlı gözyaşları dökseniz de  insanın sevdiği işi yapması kadar güzel bir duygu olamaz.

Henüz ödülü pandemi sebebi ile almadım, ancak ödülü alıp anneme götürdüğüm bana yine aynı nasihatler da bulunacak. " Oğlum keşke bir devlet memuru mu olsaydın?" Ben de gülümseyerek "Anneciğim ben sahne de tüm meslekleri oynuyorum" bundan daha büyük bir mutluluk mu olur diyeceğim. Ne söylerseniz söyleyin anneler evlatlarının çok üzülmesini istemez, o yüzden garantili bir iş ve hayatları olsun ister dedi.

Yeni projeler yeni işler beni bekliyor ve çok heyecanlıyım, ödül töreninin tarihi pandemi sebebi ile henüz belli değil, netletştiğin de sosyal medyada duyurulacağını belirten Serkan Aydın şimdiye kadar emeği olan herkese çok teşekkür ettiğini belirtti. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli