Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ORDULU ŞEHİTLER İÇİN ANIT

ORDULU ŞEHİTLER İÇİN ANIT

 

Tarihten günümüze “Ordulu Şehitler Anıtı Projesi” Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçiriliyor.

Vatanı için şehit olan Orduluların anısını yaşatmak ve isimlerinin hatırlanmasını sağlamak amacıyla şehitlik anıtı çalışmalarına başlandı. Çalışmalarla ilgili olarak Gazi Albay Yusuf Ziya Çol, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Erdal Gülderen’i makamında ziyaret etti.

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE MİNNETTARIZ”

Yapılacak projeyle Ordulu şehitlerin isimlerinin yaşatılacağını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Ali Erdal Gülderen, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile proje ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Atatürk Parkı’nın olduğu yerde yapılacak olan “Ordulu Şehitler Anıtı Projesi” ile geçmişten günümüze vatanı için canını feda etmiş Ordulu şehitlerin isimleri yaşatılacak. Şehit ve gazilerimize ne kadar minnettar olsak azdır. Yapacağımız bu projeyi yakından takip eden Gazi Albay Yusuf Ziya Çol ile yapılacakları bugün burada istişare ettik” şeklinde konuştu.

TARİHİN BİLİNMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Tarihten günümüze Ordulu şehitlerin isimlerinin yer alacağı anıtın Ordu için önemli olacağının altını çizen Gazi Albay Yusuf Ziya Çol, “Hayata geçirilecek olan proje ile aziz şehitlerimizin isimleri tarihin tozlu sayfasından çıkartılacak. Bu anıt projesi, gelecek nesillerin tarihini bilmesi açısından oldukça önemlidir. Ordu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolunay Başer ile geçtiğimiz gün Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile de projeyi birçok kesim ile istişare ediyoruz. İnanıyorum ki yapılacak olan “Ordulu Şehitler Anıtı Projesi” ile aziz şehitlerimizin hatırasının yaşatılması oldukça önemli olacaktır” diye konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 

 

 

 

 

 

 

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false