Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ORDULU YATIRIMCILAR BİRARADA

ORDULU YATIRIMCILAR BİRARADA

 

 

Ordu Valiliği himayesinde, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA) organizasyonunda, İstanbul’da “Hemşehri Yatırımcı Buluşmaları” programı gerçekleştirildi.

Merkezi İstanbul’da bulunan Ordulu Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği(ORSİYAD)’nin evsahipliği yaptığı “Hemşeri Yatırımcı Buluşmaları” programına, Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Ordu, Fatsa ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile bazı işadamları katıldı. 

 

“ORDU GELİŞME POTANSİYELİ YÜKSEK BİR İL”

ORSİYAD üyelerinin de hazır bulunduğu “Hemşehri Yatırımcı Buluşmaları” programda, iş insanlarına Ordu’daki yatırım imkanları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, Ordu’nun Türkiye’de gelişme potansiyeli en yüksek şehirler arasında yer aldığını söyledi.

 

 “ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ ÇOK PARLAK”

“10 yıl sonra Ordu’da bir yer alabilmek imkansız hale gelecek, fiyatlar çok artacak bunu çok açıklıkla söylüyorum, trend ona doğru gidiyor” diyen Vali Yavuz, ”Ordu’nun geleceği çok parlak. Önemli olan bizim bu şehri nasıl yönettiğimiz, gündemi nasıl belirlediğimizdir. Ben, Ordu’da sadece üretim ve istihdamın tartışılmasını arzu ediyorum. O yüzden de bu tür toplantıları sıklıkla gerçekleştiriyorum. Kısır çekişmelerle kaybedecek zamanımız yok. 21. yüzyılda lider Türkiye’nin konumuna uygun katkı sunabilir miyiz? Bizim tartışmamız gereken budur. Birey olarak ben bu ülke için ne yapabilirim? Şehir olarak biz ne yapabiliriz? Daha önemlisi de dünya için biz ne yapabiliriz? Sorusunu kendimize sorabilmeliyiz. Temel bir paradigma değişikliğine hepimizin ihtiyacı var. Bu sorgulamayı yapmamız gerekiyor. Bilim ve teknolojiyi insanlığın hayrına kullanabiliyor musunuz? Zenginliği bu anlamda kullanabiliyor musun? Buna bakmak gerekir. Dolayısıyla yola çıkarken doğru bir amaçla yola çıkmak ve amacımızdan hiçbir zaman sapmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“ORDU’YU 4 BAŞLIK ALTINDA TOPLUYORUZ”

Vali Seddar Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda 3 tane OSB’miz var ve bu OSB’lerde 13 bin kişi istihdam ediliyor. Toplam sigortalı çalışan sayımız 96 bin civarındadır. Bunun da 26.500 civarı memurdur. Gayri safi yurt içi hasılada yaklaşık 17 Milyar TL ile 32. sıradayız. Ama kişi başına böldüğünüz zaman rakamlarımız 60’lara iniyor. 3 yeni OSB’yi bizim süratle bitirmemiz lazım. Ünye’yi çözdük inşallah bu sene alt yapı ihalesine çıkıyoruz. Fatsa’da bir ivme kazandık şu anda. Ordu OSB’yi ırmak geçtiği için ikiye bölüyoruz. Her iki bölümde aynı anda kamulaştırmamızda sorun var. Dolayısıyla bölerek kamulaştırma çalışmalarını yürüteceğiz. Birinci kısmında 300 dönüm kamu arazisi var. Geri kalan kısmını kamulaştırmış durumdayız. Diğer kısmını da kamulaştırarak bir bölümünü en azından kısa vadede yatırımcının hizmetine vermek istiyoruz. Fındıkta budama, gübreleme, organik tarım yapmak suretiyle bir proje başlattık. Bu uygulamalarla birlikte birim alandan en yüksek verimi elde etmiş olacağız. Turizmde ise çok iyi bir noktaya geldik, bu sene 1 milyon rakamına yaklaşıyoruz. Geçen yılı 850 binle kapattık, 112 bin yabancı turist geldi. Özellikle siz yatırımcılara, sanayicilerimize, iş adamlarımıza turizm alanında yatırım yapmanızı öneriyorum. Bu alanın çok verimli ve karlı bir alan olduğunu söylemek istiyorum. Bizdeki yatak kapasitesi 4 bin 500. Bu yatak kapasitesi bizim işimizi görmez. Ordu’da en az bin kişinin konaklayabildiği, kongre turizmine açık otel yapmamız gerekir. Özellikle havaalanı aksı veya Perşembe aksında 5 yıldızlı otel yapmamız gerekir. Ordu, 12 ay turizm yapılabilecek bir şehir. Süratle tesisleşmeye ihtiyacımız var.  Yani bir taraftan çok kapasiteli oteller, diğer taraftan daha butik oteller. Her ikisine de ihtiyacımız var. Ordu sadece üretimi, istihdamı, yatırımı konuşsun, eğitimi konuşsun. O yüzden Ordu’yu eğitim kenti Ordu, tarım şehri Ordu, turizm kenti Ordu, bir diğeri de sanayi şehri Ordu olmak üzere 4 tane başlık altında topluyoruz.”

 

 “İŞ İNSANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

Vali Seddar Yavuz, ”Biz sizleri çok seviyoruz. Sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Çünkü, sizler Ordu’yu en güzel şekilde temsil ediyorsunuz, burada üretiyorsunuz ve ülke ekonomisine, Ordu’ya katkıda bulunuyorsunuz. Sizleri Ordu’da görmek bizleri mutlu eder. Ama İstanbul’daki başarılarınız bilin ki Ordu’daki kardeşlerimiz için de bir referanstır” diyerek,  konuşmasını tamamladı.

Ordulu sanayici ve iş insanları ile yaptığı toplantının ardından, Ordulu hemşerimiz Cemal Şenoğlu’na ait ‘Giovane Gentile’ marka giyim üretimi yapan tesisi ile Fatsa OSB’ye yatırım yapacak İbişler Tekstil firmasının üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Vali Yavuz, Ordu’daki yatırım imkanlarının tanıtıldığı ‘Hemşeri Buluşmaları’ programı kapsamında Eyüp Belediye Başkanı hemşerimiz Deniz Köken’i de ziyaret etti. Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı