Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ORDU’YA BÜYÜK YATIRIM

ORDU’YA BÜYÜK YATIRIM

ORDU’YA YATIRIM YAĞDI

 

 

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu’da bugüne kadar yapılan yatırımlar ve en son ihalesi yapılan şehir hastanesiyle ilgili bilgi aktarmak üzere basın açıklaması yaptı.

AK Parti iktidarları döneminde Ordu’ya önemli yatırımların yapıldığının altını çizen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Ordu'da AK Parti iktidarı döneminde çok büyük yatırımlara imza atıldı. AK Parti hükümetleri döneminde Ordu ilimize yapılan yatırımlar yaklaşık 20 milyar TL civarında. Bu da demektir ki 2 buçuk milyar dolar civarında bir yatırım sadece AK Parti iktidarı döneminde Ordu ilimizde yapılmıştır.” dedi.

 

HAVALİMANI ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Ordu’ya yapılan yatırımları sayan Milletvekili Gündoğdu, “Denizin üzerine yapılan ilk Havalimanı, Türkiye'nin önemli bir yatırımı oldu. Onun haricinde yapılan diğer yatırımlar Ordu Çevre Yolu, Ünye Çevre Yolu, Ordu - Gürgentepe - Gölköy - Ulubey hattı yolu ilçe bağlantıları, Dereyolu Projesi ve Ordu'nun turizm alanı olan Çambaşı Yaylası'nın yolu. Bunun yanında diğer ilçe yollarımızda Korgan islamdağ yolu gibi yollarımızda ulaşım alanında yapılan yatırım ve bunun haricinde diğer yatırımlar, sağlık alanında yapılan yatırımlar.” Diyerek açıkladı.

 

İLÇELERE SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Ordu’nun bütün ilçelerine sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığına değinen Milletvekili Gündoğdu, “Biliyorsunuz daha önce Ordumuzun Ünye ilçesine ve Fatsa ilçesine çok modern hastaneler yapılmıştı. Akabinde diğer ilçelerde eksiklerimiz vardı. O ilçelerimizdeki sağlık yatırımlarını da tamamladık. Kumru ilçemize, Korgan ilçemize, Aybastı ilçemize, Gürgentepe ilçemize çok modern o ilçelerimize yakışır hastanelerimizi sağlık alanında kavuşturduk. Şu anda yapımı bitmek üzere olan Akkuş Devlet hastanemiz İnşallah önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Haricinde Gölköy'e de hastane konusunda şu anda proje çalışmaları olan mevcut hastanemizi daha da büyütmek koşuluyla güzel modern bir hastaneye oraya kavuşturacağız.” dedi.

 

EN MODERN HASTANELERDEN BİRİ OLACAK

Ordu Şehir Hastanesi hakkında konuşan Milletvekili Gündoğdu, “Ordu'da şu anda planlanan ve 24-25 Aralık tarihlerinde ihalesi yapılan geçtiğimiz günlerde ihalesi sonuçlandırılan önümüzdeki Mart ayı içerisinde de temeli atılacak olan 1500 yatak kapasitesine kadar çıkartılabilen Şehir Hastanemiz 247.200 metrekare kapalı alanıyla bölgenin en modern hastanelerinden biri olacak. Bu yatırımı Ordu’ya kazandıran öncelikle Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ordulular adına Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.” diyerek açıklamada bulundu.

 

ORDU’NUN SAĞLIK PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRACAK

Türkiye’nin büyüyerek yatırımlarını yapmaya devam edeceğinin altını çizen Milletvekili Gündoğdu, pandemiye rağmen büyük yatırımlar yapıldığını belirtti. Milletvekili Gündoğdu, “Ordu'ya yapılacak olan 1 milyar 200 milyon TL'lik yatırım bunlardan biridir. Ordu Şehir Hastanesi 905 yataklı ama istendiğinde 1520 yatak kapasitesine kadar çıkan modern Şehir Hastanemizin ilimizde en büyük problem olan yoğun bakım problemini de ortadan kaldıracağını 249 kişilik yoğun bakım ünitesiyle büyük bir hizmet olduğunu ve yapılacak olan bu hizmetle birlikte Ordu’nun sağlıkta en büyük yatırımlardan biri ve önemli bir problemini ortadan kaldıracak.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı