Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ORGAN BAĞIŞINA BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK

ORGAN BAĞIŞINA BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK

ORGAN BAĞIŞINA BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK

 

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışında dikkat çekmek için hazırlanan kamu spotuna başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere tüm ilçe belediye başkanları destek verdi.

Organ bağışına dikkat çekmek için hazırlanan kamu spotuna destekleri için başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler olmak üzere tüm İlçe belediye başkanları destek verdi.

Bilindiği üzere, tek tedavi yöntemi organ nakli olan organ yetmezliği, tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Ülkemizde düşük olan organ bağışını artırmak adına Sağlık Bakanlığımızca her platformda eğitim ve etkinlikler düzenlenmektedir.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da organ bağışı ve nakli konusunda vatandaşları doğru bilgilendirmek ve bağışçı sayısını artırabilmek amacıyla ilimizde gerek sağlık çalışanlarına gerekse halka yönelik eğitimleri hızlandırarak devam ediyor.

Organ bağışı hakkında Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Tedavisi mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine, canlı veya kadavradan alınan yeni; sağlam organın konularak hastanın tedavi edilmesine organ nakli denilir.

Organ Bağışı ise; kişi hayatta iken, kendi iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisinde kullanılmasına izin vermesidir.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre; 2013-2020 yılları arası ilimizde 12.546 vatandaşımız organ ve doku bağışında bulunmuştur. Söz konusu verilere göre ilimiz Türkiye sıralamasında 13. Sırada yerini almıştır. İlimizde organ nakli için bugüne kadar toplamda 237 Beyin Ölümü tespiti sonrası 82 ailemiz organ nakli için onay vermiştir. Organ nakli için onay veren ailelerimiz, nakil yapılan alıcı hastalarımızın durumlarını merak etmekte olup, bu konuda ailelere gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu vesileyle yakınlarını kaybetmenin acısı ile bu hayırlı kararı verebilen tüm ailelerimize Allah’tan sabır, hayatını kaybeden bağışçılarımıza Rahmet diliyoruz.

Temennimiz bağışçı sayısının daha da artmasının yanında, Beyin ölümü sonrası onay veren bağışçı ailelerinin sayısının da artmasıdır. Ne yazık ki bizler ancak alıcı durumuna gelince bağışın önemini fark edebiliyoruz. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle tüm halkımızın organ bağışına katılımlarını gönülden desteklemekteyiz. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olacağı inancındayız.” Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı