Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÖRNEK UYGULAMA!

ÖRNEK UYGULAMA!

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek , Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesinde örnek bir uygulama olarak oluşturulan Sanat Kütüphanesinde incelemelerde bulundu.

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesinde kurulumu yapılan sanat kütüphanesinde incelemelerde bulunmak amacıyla okulu ziyaret etti. Okulun yönetici ve öğretmenleriyle birlikte kütüphaneyi gezip incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekyürek, "Güzel bir kütüphane ortamı oluşturulmuş. Kütüphanenin kurulmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Kütüphanedeki incelemelerin ardından öğretmenlerle sohbet edip okulun diğer birimlerini gezen Müdür Bekyürek, okul bahçesinde öğrencilerle sohbet edip bir süre oyun oynadı.

Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesinde "Sanat Kütüphanesi" geri dönüşüm fikri ile 2014 yılında kuruldu. Resim, heykel, mimari, geleneksel sanatlar, tasarım, sanat tarihi ve sanatçı kataloglarının yer aldığı sanat kütüphanesinde 1200 civarında kaynak kitap yanında birçok süreli yayında bulunuyor. Kaynakların büyük bir bölümünün Görsel Sanatlar Öğretmeni Orhan Zafer'in kitap bağış kampanyası ile kütüphaneye kazandırıldığı kütüphanede sanatçı katalogları ise sanatçılar tarafından imzalı olarak gönderildi. Ülkemizdeki güzel sanatlar liseleri arasında ilk olma özelliği taşıyan sanat kütüphanesinin yapımında özellikle geri dönüşüm malzemeleri ön plana çıkartıldı. Bu amaçla tabelasından içerdeki bilgilendirme levhalarına kadar tüm donatım malzemeleri atık ağaçlardan ve el yapımı kâğıtlarla yapıldı. Ayrıca meyve kasaları, palet ve eski sıralar, bir kısım raflar, eski dolapların yanı sıra sahaf bölümü ve ekslibris mührü okul imkânlarıyla tasarlanarak hayata geçirildi.

Haber: Müberna AVCI



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı