Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

OTSO’DAN CUMHURBAŞKANI’NA TEŞEKKÜR

OTSO’DAN CUMHURBAŞKANI’NA TEŞEKKÜR

 

 

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek bu nedenle bir teşekkür mesajı yayınladı.

OTSO Başkanı Servet Şahin mesajında; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu fındık için Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kilogram alış fiyatının 22,5 TL, levant kalite fındık için ise bu fiyatın 22 TL olacağını açıklamıştır. Biz Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemize gelen siyasilere, fındık fiyatı başta olmak üzere ilimizin ve bölgemizin sorunlarını ilettik ve çözüm önerilerinde bulunduk. Hem üreticimiz için, hem tüccarımız için, hem de sanayicimiz için elimizden gelen gayreti gösterdik.

Açıklanan fındık fiyatı bölge halkımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Fındık fiyatı,  sadece üreticileri değil, birçok sektörü yakından ilgilendirdiği gibi, bütün meslek gruplarına da kazanç sağlayacaktır.

Geçen sene açıklanan fiyatla bu sene açıklanan fiyat arasında 6-7 TL gibi çok büyük bir fark olduğunu görmekteyiz. Bu da demek oluyor ki; fındık hak ettiği değere kavuşuyor. Özellikle son iki yıldır Sayın Cumhurbaşkanımız fındık konusuna el attı. Onun bu konuya el atmasıyla üreticilerin de yüzü gülmeye başladı. Bu fiyat hem iktidar kesimi hem de muhalefet kesimi tarafından sevinçle karşılandı.

Bu sezon üreticiler fındıktan daha çok kazanacaktır, üreticiden gelen bu para piyasayı da önemli oranda rahatlatacaktır. Bölgede yakın zamanda fındık hasadına başlanılacaktır. Bu fiyatın ardından üreticilerimiz gönül rahatlığıyla bahçesine girip hasadını yapabilir. Biz sezon içerisinde bu fiyatların burada kalmayarak daha da yukarıya çıkmasını bekliyoruz. Açıklanan fiyat hem üreticiyi, hem tüccarı, hem de sanayiciye kazandıracaktır.

Açıklanan bu fındık fiyatı için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false