Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

PERSONELİMİZ İŞ BAŞINDA

PERSONELİMİZ İŞ BAŞINDA

Elazığ üst bölgesinde meydana gelen 6.8’lik depremin ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla kısa sürede hazırlanarak bölgeye ulaşan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama-Kurtarma Ekipleri etkin bir faaliyet göstererek çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Güler’in Elazığ’da meydana gelen depremin ardından sosyal medyada yaptığı yardım çağrısı  üzerine tüm Ordulu vatandaşlar adeta seferber olmuştu. Kısa bir süre içerisinde toplanan yardımların ardından yola çıkan 1 tanesi mobil yemek tırı olmak üzere toplamda 3 tır Elazığ’a ulaştırıldı. Bununla birlikte 2 tam donanımlı arama-kurtarma aracı ve tam donanımlı 8 arama-kurtarma personeli olay yerine hızlı bir şekilde intikal etti. 

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına başlayan arama-kurtarma ekibi Elazığ merkez Sürsürü Mahallesi’nde 4 katlı binanın enkazındaki 3 vatandaşı kurtarma çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Geçen süre zarfında anne ve kızının enkaz altından sağ olarak çıkarılması çalışmasında yer alan ekip  Mustafapaşa Mahallesi’nde bulunan enkazda hayatını kaybetmiş olan bir vatandaşın da enkaz altından çıkarılması çalışmalarında yer aldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama-Kurtarma ekibi arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra bölge halkı ve çocuklara psikolojik destekte bulunmak amacıyla zaman zaman onlarla bir araya gelerek yanlarında oluyor. Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false