Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

REKOLTEYE TEPKİ!

REKOLTEYE TEPKİ!

 

Bolaman Havza Projesinin Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısına gelen Bakan Pakdemirli’nin açıkladığı 665 Bin Ton rekolte açıklamasına Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça tepki gösterdi.

Bakanın yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Başkan Akça, “Yanlış bilgilendiriliyorsunuz. Fındık ihracatçılar tarafından bile karanfil sayımında 600 Bin Ton açıklandığını söyledik. Burada açıklanan rekoltenin yüksek olduğunu, böyle bir rekoltenin gerçekleşmeyeceğini söylüyoruz. Bu rakamları lütfen doğru yapsınlar. Doğru bilgiyle sayın Bakanı bilgilendirsinler. Sayın Bakana da yanlış yaptırmasınlar.” Dedi.

“ÜRETİCİLERİ ADINA TEPKİ GÖSTERDİM”

Üreticilere seslenen Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, bir dizi incelemeler ve tanıtımlar için Ordu’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yapılan bir toplantıda fındık rekoltesini 665 bin ton olarak açıklıdığını ifade ederek, “Bu toplantıda bulunduğumdan dolayı yapılan bu açıklamanın yanlış olduğunu beyan ederek Tarım ve Orman Bakanının yaptığı yanıltıcı ve yüksek rekolte açıklamasına, siz üreticilerimiz adına tepki koyuyoruz, sizin alınterinizin, emeğinizin ve kazancınızın çalınmaması için mücadele ediyoruz.”  Dedi.

TOPYEKÜN MÜCADELE GEREKİYOR

Üreticileri topyekün mücadeleye çağıran Başkan Akça, “Sizin için, fındık için mücadele etmekte boynumuzun borcu ve görevimizdir. Lakin vermiş olduğumuz bu mücadelede topyekün beraber olursak daha iyi sonuçlar alacağımızda aşikardır.” Diyerek daha iyi sonuç alınacağını vurguladı.

VATANDAŞ ÇOK DUYARLI OLMADI
Gösterdiği tepkiye vatandaşın çok duyarlı olmadığını da vurgulayan Başkan Akça, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yapmış olduğu yanlış açıklamaya koyduğumuz tepkimizi sosyal medyada paylaşıp fındık üreticilerimize duyuralım istedik, fakat ne hikmetse beğeni ve paylaşım konusunda çok duyarlı olmadık. Bu mücadele sizin mücadelenizdir, bu mücadeleye sahip çıkarsanız ürünümüz daha kıymetli hale gelecek ve siz üreticilerimizin kazancı artacaktır.” Dedi.


“FINDIK ÜRÜNÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM”

Fındık üreticilerini ürününe sahip çıkmaya davet eden Başkan Akça, “Biz ziraat odaları olarak çiftçimizin lehine kim veya kimler tarafından yapıldığı önemli değil tüm kazanımların ve doğruların yanında olduğumuz gibi, çiftçilerimizin aleyhine yapılacak tüm yanlışlarında karşısında olmaya ve tavrımızı da koymaya and içtik. Bu vesileyle tüm çiftçilerimizi fındık ürünlerine sahip çıkmaya davet ediyorum.” Diyerek fındığa sahip çıkılmasını istedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı