Tarih: 21.10.2024 09:15

RENKLİ SERA!

Facebook Twitter Linked-in

Sadece gül keserek başladığı işte Ordu’nun en büyük kesme çiçek serasını kuran ve daha sonra diğer çiçek türlerinin de yetiştirilmesi gerektiğini düşünerek çiçek üretimine de başlayan Ömer Gök, bugün, 300’e yakın çiçek çeşidi ve 25 bini aşkın saksıda çiçek ile meyve bitkisi hem üretimi hem de satışı yapıyor. 

2013 yılında Ordu valisinin, şehirdeki çiçekçilik alanındaki eksiklikleri dile getirmesi, Ömer Gök için bir dönüm noktası oldu. Bilgisayar sektöründe çalışırken bitkilere olan sevgisi ve bu alandaki potansiyeli gördükten sonra çiçekçilik yapmaya karar verdi. Efirli mahallesinde yaptığı mesleğini, Altınordu merkeze taşıyarak burada üretim yapmaya başlayan Gök, bu süreçte sadece süs bitkileri değil, aynı zamanda meyve ağaçları da yetiştiriyor.

“Buradaki üretimin yüzde 80’i bize ait” diyen Gök, serasında süs bitkisi daha fazla ilgi gördüğünü belirtiyor. Seraya gelen müşteriler, 20 lira ile 750 lira arasında değişen fiyatlarla çiçek bulabiliyor. Gök, “Üretim yeri olduğumuz için maliyetlerimiz daha düşük, bu nedenle fiyatlarımız uygun” diye ekliyor.

Gök, işini sadece bir ticaret olarak görmüyor; onun için bu bir tutku. “Bitkileri sevmeyen biri bu işi asla yapamaz” diyor ve işine olan aşkını vurguluyor. Dört çalışanı ile birlikte, kendilerini bir aile gibi hissettiklerini vurguluyor. Gök, daha fazla çalışana ihtiyaçları olduğunu ancak ekonomik nedenlerden dolayı bunu henüz gerçekleştiremediklerini ifade ediyor.

Gelecek hedefleri arasında Karadeniz bölgesine hükmetmek de var. Ancak şuan için arazi yetersizliği ve hazır olamama durumu onları sınırlıyor. “Ama ilerleyen süreçte inşallah o da olur” diyor Gök, umutlarını tazeleyerek. 

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —