Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SAĞLIK-SEN’DEN DÖNER SERMAYEYE İTİRAZ

SAĞLIK-SEN’DEN DÖNER SERMAYEYE İTİRAZ

SAĞLIK-SEN’DEN ORTAK AÇIKLAMA

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve 81 ilin Şube başkanlarının katılımı ile Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, sağlık çalışanlarını mağdur eden Döner sermaye sistemine itiraz etti.

Bu sistemin, sağlık çalışanlarını meslekten soğuttuğunu, hayata küstürdüğünü açıklayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Yüzlerce sağlık çalışanının hayatına malolan pandemiyle mücadele sürecinde bile, ilave destek ödemelerine rağmen, bu sistem nedeniyle ücret adaletsizliği hızından bir şey kaybetmedi.  Bu nasıl bir sistem ki Bakanlığa bağlı 81 ildeki 934 hastanede görev yapan; aynı branştan ve meslekten, aynı işi yapan, aynı eğitime, aynı çalışma yılına sahip hiçbir sağlık çalışanı aynı ücreti alamıyor!” diyerek açıkladı.

Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde en ön safta mücadele verdiğini hatırlatan Başkan Durmuş, “Pandemi sürecini anlatmama gerek bile yok. Süreç aynen devam ediyor. Sağlık çalışanları en ön safta can vererek mücadeleye devam ediyor. Biz bugüne kadar çözüm önerilerimizi ortaya koyduk. Sorumluluk almaktan hiç kaçmadık. Sadece döner sermaye sorunu konusunda değil, diğer sorunlar konusunda da çözüm önerilerimizi hep paylaştık.” dedi.

Nöbet ücretlerinin arttırılmasını da isteyen Başkan Durmuş, “Hakkaniyetli iş güvencesi herkesin hakkı olduğu için sözleşmeli istihdam modeline son verilmesi gerektiğini bir defa daha haykırıyoruz. Bunun yanında nöbet ücretleri artırılmalıdır.  Çünkü sağlık çalışanları nöbete kaldıklarında, normal mesai ücretinden daha düşük ücret alıyor.” Dedi.

“Sağlık Bakanlığı, sorunların çözümünde, bir an önce ve mutlak surette Eşitlik, Hakkaniyet ve Adalet kuralını hayata geçirmelidir.” Diyen Başkan Durmuş, yetkilileri, “Sağlık çalışanlarının milletimizin ‘Hayat Sigortası’ olduğu gerçeğinden hareketle; başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri sorunlarla anılmak yerine, sorunları bir an önce çözmeye ve çözümün parçası olmaya davet ediyoruz.” diyerek çözüm bulmaya davet etti.

Basın açıklamasına katılan Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, “Adaletsiz döner sermaye sistemi, Sözleşmelilere kadro, sağlık çalışanlarımızın hak ettikleri ve hakları için, Genel Başkanımız Semih Durmuş ve 81 il şube Başkanıyla birlikte basın açıklamasını Sağlık Bakanlığı önünde yaptık. Sorunlara samimi bir şekilde yaklaşıldığında, çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığına inanıyoruz. ” diyerek açıklamada bulundu. Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu