Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SAĞLIK İÇİN, SAĞLIKLI SÜT İÇİNİZ!

SAĞLIK İÇİN, SAĞLIKLI SÜT İÇİNİZ!

 

1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, 1 Haziran Dünya Süt Günü vesilesi ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin başkanlığında telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü yaptığı açıklamada; “Sütün insan sağlığı açısından önemine ilişkin farkındalığın artırılması, her yaşta insanlara süt içme alışkanlığı kazandırılması, süt tüketiminin artırılması ve sektörün ekonomik olarak etkilerine dikkat çekilmesi amacıyla dünyada 1 Haziran tarihi Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile tüm süt üreticilerimizin Dünya Süt Günü’nü kutluyor, sağlıklı yaşam için daha çok süt ve süt ürünleri tüketmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Süt üreticilerimize de bizi bu gıdadan mahrum bırakmadıkları için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HAYAT SÜT İLE BAŞLAR
Sütün insan sağlığı açısından önemine dikkat çeken Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Hayat süt ile başlar. Besinsel olarak ‘mükemmel gıda' olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşımaktadır. Kemik gelişiminin temel elementi kalsiyumun ana kaynağı olan süt, bileşiminde yer alan yüksek kalitede protein, yağ, laktoz, fosfor, riboflavin gibi bileşenler ile üstün besleyici değere sahiptir. Sütün bileşimine bakıldığında çeşitli yaş grupları için temel besin öğelerini içerdiği görülmektedir. Özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her gün iki su bardağı süt veya eşdeğer süt ürünü tüketmeleri bilim çevrelerince tavsiye edilmektedir. Buda çocuklarımıza süt içme ve dengeli beslenme alışkanlığını kazandırmak; onlara sütün yararlarını anlatmak ve onları yönlendirmekle mümkün olacaktır. Ayrıca şuan içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde bağışıklık sisteminin güçlü olması da gerekmektedir. Bu açıdan da süt ve süt ürünleri bağışıklık sistemimizin güçlenmesine katkı sağlamaktadır” dedi.
Tüketeceğimiz sütün sağlıklı olması gerektiğini vurgulayan Müdür Yılmaz, İl Müdürlüğü olarak bu noktada da gıda denetimlerine aralıksız devam edildiğini belirtti. Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli