Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

“SAĞLIKLI NESİLLER İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ”

“SAĞLIKLI NESİLLER İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ”

“SAĞLIKLI NESİLLER İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ”

Bebek Dostu Sağlık kuruluşları il değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığınca Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları İl Değerlendirme Toplantısı Ordu Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu yaptı. Yaşamın İlk altı ayında yalnızca anne sütüyle beslenmenin, bebeğin büyüme ve gelişme döneminde hem fizyolojik hem de psikolojik yönüyle anne ve bebeğe faydalarına değinen İl Müdürü Kasapoğlu, “Hedeflerimizden biri olan Bebek Dostu İl unvanına zaten paydaş kurumlarımızla sahip olduğumuzu ama önemli olanın bu politikanın sürdürülebilirliğinin olduğu geleceği halk sağlığını yükselterek sağlam kurabileceğimizi, sağlıklı nesiller yetiştirmenin, halkın sağlığını yükseltmenin,  sağlık okuryazarlığını düzeyimizi artırmanın,  nesiller boyu devamlılığı olan eğitim süreçleriyle mümkün ve sağlıklı nesiller inşa etmek zorundayız” dedi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Fatih Aydın konuşmasında anne sütü ve önemini anlattı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca düzenlenen İl değerlendirme toplantısında Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı birimi eğitici eğitmeni Arzu Erol, anne sütü, emzirmenin faydaları, bebek dostu sağlık kuruluşları, anne dostu sağlık kuruluşları,  mama kodu ve ilimiz genel durum değerlendirmesi içerikli sunum yaptı.

Değerlendirme toplantısına: Müdürlük Kamu Hastane Hizmetleri Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, ilimiz ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşları ve özel hastanelerin sağlık yöneticileri, Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü,  Türk Tabipler Odası Ordu İl Başkanı, Türk Eczacılar Odası Ordu İl Temsilcisi, Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi katılım sağladı.  Sürdürülebilir politikalarla ilgili paydaş kurumlarla görüş alışverişinde bulunularak ortak karar metni imza altına alındı.

Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false