Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ŞAHİN’DEN FATURA TEPKİSİ

ŞAHİN’DEN FATURA TEPKİSİ

ŞAHİN’DEN FATURA TEPKİSİ

 

 

OSKİ’nin su fiyatlandırma politikasına  tepki gösteren CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, parti il binasında düzenlediği basın toplantısıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü’nün su fiyatlarına ve kademe uygulamasını eleştirdi.

 

Kürsüde elindeki üç adet faturayı karşılaştıran iİl Başkanı Şahin, pandemi sürecinde su fiyatlarında indirim beklenirken artış olduğunu  belirtti.

Başjan Şahin, “Bir arkadaşımızın elinde üç adet fatura var. OSKİ yetkilileri ne demişti; ‘pandemi sırasında alınacak bedeller sayaç okunmayacak. Ortalama alınıp hesaplanarak daha sonra da bunlar harcanan su miktarlarından düşürülecek.’ 15 Haziran’da normalleşme süreci başladı. Peki normalleşme sürecinde ne olması gerekiyordu; pandemi süresince aldıkları bedellerin aşağıya düşmesi gerekiyordu. Bırakın aşağıya düşmeyi, tam tersine nasıl oluyorsa belediye meclisinin veya OSKİ genel kurulunun aldığı herhangi bir karar olmaksızın kademe uygulanıyor. Biliyorsunuz 12 tona kadar 1’inci kademe, 12 tondan sonra 2’nci kademe. İlk faturada birinci kademe 3,99, ikinci kademe 5,97. İkinci faturada birinci kademe 4,23, ikinci kademe 6,30.Üçüncü faturada ise birinci kademe 4,29, ikinci kademe 6,39. Sürekli değişen fiyatlar var. Yani anlamak mümkün değil. Biz bu süreci vatandaşa yardımcı olarak mı geçirmeliyiz, yoksa vatandaşın zaten olmayan parasını bir kere daha mı almalıyız?” şeklinde konuştu.

 

“TRABZON VE SAMSUNDA KADEME YOK”

Trabzon ve Samsun’da kademe uygulamasının olmadığını söyleyen Başkan Şahin,  “Trabzon ve Samsun’daki su fiyatlarını araştırdım. Trabzon’da kademe uygulaması yok. Bir kademe var ve su fiyatları 3,85 TL. Ayrıca oradaki ilçelerde indirim uygulanıyor. Her ilçenin uzaklığına ve harcanan su miktarlarına göre de yüzde 27, yüzde 15 yüzde, yüzde 10 oranında indirimleri var. Samsun’da 4,27 TL’lik bize yaklaşık bir fiyat var ancak kademe uygulaması yok. Bir kere daha sesleniyoruz ve diyoruz ki; sayın büyükşehir belediyesi yetkilileri, artık şu vatandaşın cebinden elinizi çekiniz ve vatandaşa hizmet yolunda ne yapmanız gerekiyorsa onu yapınız” şeklinde konuştu.

 

“SU KESİNTİSİ YAŞANIYOR”

Son olarak bazı mahallelerde su kesintilerinin de olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Fındık sezonu geldi ve su kesintileri başladı. Yetkililer zamanında şunu söylüyordu; ‘Ordu’da her hangi bir su kesintisi yok. Burada bütün önlemler alınmıştır. Önümüzdeki günlerde herhangi bir kesinti yaşanmayacak.’ Şu an sadece bizim bildiğimiz merkeze bağlı 26 mahallemizde su kesintilerimiz olmaktadır. Diğer ilçelerdeki su kesintilerini söylemek bile istemiyorum. Artık tankerlerle su taşımaya başlandı. OSKİ bir de bunlardan bedel alıyor.” Haber Merkezi

 



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı