SAKİN PAZAR!

SAKİN PAZAR!

İlimiz ve bölgemiz için büyük önem arz eden fındıkta gerek hasat gerek ise hasat edilen fındık harmanda kuruması beklenirken, köyden hala inemeyen vatandaşlarımız semt pazarında sakinliğe neden oldu.

Köylerinde fındığını hasat eden üreticilerimiz harmanda kurumasını beklediği fındığın başında nöbet tutarken, Ordu sokakları ise hala sakinliğini koruyor. 

“KÖYLERDEN GELEMEYEN ÜRETİCİLERİMİZ VAR, O NEDENLE PAZARA GELEN KİŞİ SAYISI AZ”

Fındık sezonunun hala bitmemesinden kaynaklı yoğunluğun az olduğunu söyleyen Pazar Esnaflarından Serdar Gül, “Fındık sezonu olduğu için yoğunluk az. Ordu’nun yüksek kesimleri fındık sezonunu kapatamadı. Birçoğu üreticimiz ise fındık kurutmaya devam ediyor. Köylerden gelemeyen üreticilerimiz var. O nedenle pazara gelen kişi sayısı az” diye konuştu.

“TARLA YERİNİ SERAYA BIRAKACAK”

Kış hazırlıkları devam eden ilimizde olan talebinde konservelik ürünlere olduğundan bahseden Gül, “Talep domates, patlıcan, biber, kırmızı biber ve salatalık gibi ürünlere oluyor. Domates kasa işi alındığında kilosu 10, normal domates 20, kapya 25, kıl biber 50, çarliston 30, patlıcan 20, beyaz lahana 20, salatalık 35, patates- soğan 10-15, sarımsak ise 200 TL. Artık 10-15 gün sonra yavaş yavaş mahsullerimiz tarladan seraya dönmeye başlar. Tarla bitip seraya dönüldüğü zaman fiyatlarda yükselmeye başlar” dedi.

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN