Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ŞARKİYE, NEFES ALDI

ŞARKİYE, NEFES ALDI

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki altyapı ve sıcak asfalt çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, altyapıya yapılan müdahaleyle, Selimiye Mahallesi ve Boztepe’den şehir merkezine inen yağmur sularının oluşturduğu tehdidin ortadan kalktığını söyledi.

Ordu’da mahalle ve grup yollarının yanı sıra ilçe merkezlerinde de altyapı ve asfalt seferberliği yaşanıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla, altyapısı sil baştan yenilenip, sıcak asfaltla buluşan cadde ve sokaklar, ihtiyaçlara cevap verebilecek bir yapıya kavuşturuluyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe mahalle ve grup yollarıyla birlikte şehir merkezlerinde de sorunları çözmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

SU BASKINI RİSKİ ORTADAN KALKTI

Altınordu’da, trafik yoğunluğunun en fazla olduğu caddelerden birisi olan Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki altyapı ve sıcak asfalt çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Güler, “Geçmiş yıllardan bu yana, Selimiye Mahallesi ve Boztepe’den gelen sular, bu bölgede toplanıp, göllenmelere ve su baskınlarına neden oluyordu. Altyapıyı tümüyle yeniledik. Sıcak asfalt çalışmalarını da tamamladık. Şarkiye Mahallemizin su baskınlarına maruz kalma riski de ortadan kalkmış oldu” dedi.

ALTYAPI SİL BAŞTAN YENİLENDİ

Cadde üzerinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Güler, “620 metrelik güzergahta, su giderlerini 800’lük büyük borulara bağladık. Altyapıda, doğalgaz, OSKİ ve Telekom ekipleri de hatlarıyla ilgili çalışmalar yaptı. Biz aynı zamanda buradaki yol konseptini de değiştirdik. Yol ve kaldırımda genişletme çalışmalarımız oldu. Orta refüjü biraz daha geniş tutarak, bir yeşillendirme yapacağız” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, belirlenen program çerçevesinde şehir merkezlerindeki altyapı ve asfalt çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false