Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“SAVAŞ SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR”

“SAVAŞ SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR”

“SAVAŞ SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR”

 

Ermenistan’ın Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırısını kınayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin, “Ermenistan, savaş suçu işlemeye devam ediyor, insan hakları diye bağıran Avrupa bu durumu sessiz kalıyor” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan, işgal altındaki Dağlık Karabağ’ı kurtarmaya yönelik, Ermenistan saldırısı sonra başlattığı operasyonlar ilerleme sağlarken, Ermenistan sivillere saldırmaya sivillere saldırmaya devam ediyor.  Ermenistan ordusu gece saatlerinde Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentine füze saldırısı düzenledi. Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan’ın Gence'deki sivil yerleşim birimlerine yönelik füzeli saldırısında 12 sivilin hayatını kaybettiği ve 40’dan fazla kişinin ise yaralandığı belirtildi. Saldırının ardından birçok kesimden tepkiler gelirken, CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin yazılı bir açıklama yaparak çirkin saldırıyı kınadı.

“MÜCADELESİNE SONUNA KADAR DESTEK OLACAĞIZ”

Ermenistan’ın savaş suçu işlediğini dile getiren Başkan Şahin, “Ermenistan tarih boyunca olduğu gibi yine kirli yüzünü gösteriyor. Türklere karşı yaptığı soykırımlara bu sefer füzeler aracılığıyla devam ediyor. Gence ve Mingeçevir’e düzenlenen saldırıda ne yazık ki aralarında çocukların da bulunduğu 12 sivil hayatını kaybetti. 40’dan fazla insan yaralandı. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yaşadığı vahim olay bizleri çok derinden sarstı. Ancak görüyoruz ki dünyanın bu konuda bir düşüncesi yok. Ermenistan, savaş suçu işlemeye devam ediyor, insan hakları diye bağıran Avrupa bu durumu sessiz kalıyor. Azerbaycanlı kardeşlerimize işgal altındaki topraklarını kurtarmak yolunda verdikleri mücadelelere sonuna kadar destek olacağız. Ermenistan bir an önce işgal ettiği topraklardan çekilmek zorunda” dedi. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu