Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SAYAÇ OKUMA BAŞLIYOR

SAYAÇ OKUMA BAŞLIYOR

 

OSKİ, Nisan ve Mayıs aylarında sayaç okuma yapılmadığını ve ortalama fatura düzenlendiğini belirterek Haziran ayında sayaç okunarak kesilecek faturada fazla bedellerin mahsuplaşılacağını belirtti.

Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgını nedeniyle 30 Büyükşehir Belediyesinin Su İdarelerinde olduğu gibi OSKİ’de de salgının yayılma riskinin en aza indirilebilmesi amacıyla nisan ve mayıs aylarında yerinde sayaç okuması (iş yerleri hariç) yapılmadı.

KIYAS FATURA DÜZENLENDİ

Abonelerin su tüketimlerine ait tahakkukların birikerek ileriki dönemlerde ödeme zorluğu yaşanmaması için abonenin aylık ortalama tüketimleri baz alınarak kıyas fatura düzenlendiği belirtilerek bu faturalar SMS ile abonelere tebliğ edildiği bildirildi.

SALGIN SU TÜKETİMİNİ ARTIRDI

OSKİ, salgın dolayısıyla su tüketiminin de arttığını belirterek abonelerin salgın dönemlerinde temizlik ve hijyene verdiği önemden dolayı su tüketimlerinin önceki dönemlere göre çok arttığını açıkladı. OSKİ, bu nedenle; sayaç okumaları neticesinde fazla tüketildiği tespit edilen miktarlar haziran ayında düzenlenen faturalara yansıtılacağı konusunda uyarıda bulundu.

KADEME 3 AYLIK DÖNEME UYGULANDI

OSKİ tarafından mekanik sayaçlı abonelerin maddi kayba uğramaması için, aylık fatura düzenlendiği dönemlerde 12 m3 ü geçen miktara uygulanan kademe; mart, nisan ve mayıs aylarına ait toplam su tüketiminin 36 m3 ü (3 ay x 12 m3) geçtiği miktara uygulanarak fatura düzenlendiği de ifade edildi.

OSKİ’den yapılan açıklamada ayrıca fatura tutarı yüksek olan abonelerin, ilgili birimlerine başvurmaları halinde vade farksız taksitlendirme işlemleri yapılacağını da ilan etti. Haber Merkezi



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu