Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

SEÇİME ODAKLANDI!

SEÇİME ODAKLANDI!

Ordu Tabip Odası büyük kongre delegesi Uzm.Dr. Ali Coşkun TTB seçimlerine odaklandı.

Ordu Tabip Odası Büyük Kongre Delegesi Uzm. Dr. Ali Coşkun, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Yönetiminin haziran ayında yapacağı seçimine, Çağdaş Türk Hekimleri Birliği Platformunun 11 üyesinden biri olarak katılıyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Yönetim ve diğer kurulların seçimi Haziran ayının son 3 gününde gerçekleşecek.

Seçimlere Ordu Tabip Odası’nı temsilen Çağdaş Türk Hekimleri Birliği Platformu'nun 11 üyesinden biri olarak giren Uzm. Dr. Ali Coşkun, Türk hekimlerinin bu tarihte önemli bir sınav vereceğini söyledi. 

“TTB MERKEZ KONSEYİ YÖNETİM VE DİĞER KURULLARININ SEÇİMİ VAR”

Ordu Tabip Odası eski Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, hekimliğin ülkemizde 2024 yılı haziran ayının son 3 gününde önemli bir sınavdan geçeceğini belirterek, “TTB merkez konseyi yönetim ve diğer kurullarının seçimi var. Tam 30 yıldır, bir türlü tüm hekimleri layıkıyla temsil edemeyen, hekimlik unsurlarını öncelik olarak görmeyip; etnik, ülkemiz menfaatlerine zararlı unsurlar üreten mevcut TTB yönetiminin seçimle yönetimden kaybederek uzaklaştırılması için, biz hekimlere büyük bir sorumluluk yüklenmiştir. Bu sorumluluk, tarafımızdan; ay yıldızlı albayrağın gölgesinde huzurla görev yapan hekimler olarak, gönüllü olarak kabul edilmiştir.” mesajı verdi. 

TTB SEÇİMLİ GENEL KURULUNA ÇAĞDAŞ TÜRK HEKİMLERİ BİRLİĞİ PLATFORMU İLE BEMBEYAZ ÖNLÜKLÜ KARDEŞLERİMİZİN VE YÜCE TÜRK MİLLETİNİN HUZURLARINA ÇIKMAYA KARARLIDIR”

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Yönetim ve diğer kurulların seçimine Çağdaş Türk Hekimleri Birliği Platformunun bir parçası olarak girme kararı aldıklarını belirten Uzm. Dr. Ali Coşkun, seçimlere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Türk hekimleri, bugün gelinen noktada elbette, en büyük meslek çatı örgütü olan Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) içine düştüğü ve hiç hak etmediği buhran dolu girdabın içinden çıkarabilmek için tereddüt göstermemiştir.  Bu amaçla 3 yıl önce ilk toplantısını Ordu Tabip Odası’nın çağrısıyla Ordu’da yapan milli çizgideki Tabip Odaları; sırasıyla Aksaray, Konya, Kayseri ve Ankara toplantıları düzenlemişlerdir. Bu istişare toplantılarının sonunda Türk Hekimleri Birliği (THB) platformu olarak hareket eden yaklaşık 25 tabip odası, Çağdaş Türk Hekimleri Grubu Platformu ile hareket eden odalarla seçim ittifakı yaparak seçime birlikte girme kararına varmışlardır. Bu amaçla TTB seçimli genel kuruluna Çağdaş Türk Hekimleri Birliği platformu ile bembeyaz önlüklü kardeşlerimizin ve yüce Türk milletinin huzurlarına çıkmaya kararlıdır” ifadelerine yer verdi. 

“GURURLA TEMSİL EDECEĞİM”

Seçildikleri takdirde önceliklerinin hekimlik mesleğini en güzel şekilde hak ettiği değerlere yeniden kavuşması için mücadele edeceklerini vurgulayan Uzm. Dr. Ali Coşkun, Türk Tabipleri Birliğinin 11 kişilik merkez yönetim kurulu komisyonunda Ordu Tabip Odası olarak gururla temsil edeceğini de ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“Vatansever Türk hekimlerinin kıymetli oylarıyla bizlere bu sorumluluk verildiği takdirde, önceliğimiz hekimlik mesleğinin en güzel şekilde hak ettiği değerlere yeniden kavuşabilmesi olacaktır. TTB’nin şu ana kadar izlediği, milli menfaatlerimize, insanımıza ve tertemiz hekimlik mesleğine son derece zararlı yöntemler nedeniyle, meslek odalarından kaçan Türk hekimlerini, yeniden en büyük ve tek meslek çatı birimi olan TTB’ye sahip çıkması mümkün olabilecektir. Kurulduğu yıllardaki ayarlarına yeniden geri dönmesini sağlamak, her bir hekimin bir Nusret fişek gibi, bir Refik Saydam gibi, bir Tıbbiyeli Hikmet gibi ülkesi için, insanı için, meslek aşkıyla, fedakârca çalışmasına yön vermek en büyük amacımız olacaktır. Eğer seçilebilirsek; Türk Tabipleri Birliğinin 11 kişilik merkez yönetim kurulu komisyonunda, Ordu Tabip Odamızın ve dolayısıyla Ordu Tabip Odası temsilcisi olarak benim de dahil edilmem, ayrı bir gurur vesilesidir” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

 



  • Pazar 25.9 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 28.3 ° / 17.3 ° Güneşli