Bugün, 27 Nisan 2025 Pazar

SEMİNER DÜZENLEDİ

SEMİNER DÜZENLEDİ

SEMİNER DÜZENLEDİ

 

Ordu Mali Müşavirler Odasında kurumlar vergisi semineri düzenledi.

Ordu Mali Müşavirler Odası Ertuğrul Yüksel Konferans Salonunda İstanbul SMMMO Saymanı Yalçın Sütütemiz Moderatörlüğü, Dünya Gazetesi Yazarı Av.Zeki Gündüz ve Galatasaray Üniversitesi Öğr.Üyesi Doç.Dr.Oğuzhan Bahadır Sunumu, Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M.Ender Sönmez, Ankara Mali Müşavirler Oda Başkanı Turgut Bahadır ve Türmob Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş açılış konuşmaları ile Kurumlar Vergisi Beyanında ve Vergi Uygulamalarında Özellikli Durumlar  konulu seminer düzenlendi. Seminere  oda yönetim kurulu üyeleri, kurul ve komiyson üyeleri ile meslek mensupları ve stajyer katıldı.

Oda Başkanı M.Ender Sönmez açılış konuşmasında, “Bugün ülkemizin vergi alanında önemli değerleri ile kurumlar vergisi seminerimizi gerçekleştiriyoruz. Meslek camiası olarak gelir vergisi mükelleflerinin beyanın gerçekleştirdiğimiz yoğun bir süreçten çıktık ve yeni bir sürece evriliyoruz. Her geçen gün mesleki yoğunluğumuz artar iken vergi mevzuatlarında değişiklikler, usul denetimleri, vergi incelemeleri ile mesleğimizin önemi artmaktadır. Son mevzuat değişikliklerinde uygulama değişiklikleri olmuş, bazı istisnalarda da oranlar revize edilmiştir. Birkaç ay öncesine edindiğimiz mesleki bilgilerle bugün arasında birçok değişiklikler sürekli olmaktadır. Bu nedenle de sürekli eğitim mesleğimizin sürdürülebilirliği çok önemlidir. Oda faaliyetlerimiz olarak mesleki gelişimimiz, değişikliklere uyumumuz için sıklıkla eğitimler gerçekleştiriyoruz. Her bir mali müşavir olarak mesleğimizin yeni yoğunluklarını analiz ederek doğru iş yükü ve hak edilen ücretleri doğru belirlememiz çok önemli bir hal almıştır. Bugünkü seminerimize katkı sunan değerli konuşmacılara, odamız faaliyetlerine her zaman yoğun katılım sağlayarak çalışmalarımızı daha da değerli kılan meslektaşlarımıza, stajyerlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Ankara Mali Müşavirler Oda Başkanı Turgut Bahadır; “Oda başkanımızın da belirtiği gibi çok yoğun bir mesleki gündem bizi bekliyor. Gelir vergisini tamamladık, Kurumlar Vergisi beyan dönemi başladı ve ardından defter beratları başlayacak, 17 Mayısta da Asgari Kurumlar vergisini uygulayacağız.  Değerli meslektaşlarım bildiğiniz gibi bizim ücret tarifemizi Maliye Bakanlığı yayımlamaktadır. Bizler TÜRMOB’da oda başkanları olarak yaptığımız toplantıda artık “Bıçak kemiğe dayandı” iki bin liraya üç bin liraya defter tutulamayacağını dolayısıyla kendi tarifemizi kendimizin yayımlaması gerektiğini ve bu konuda da bütün odaların bu ücret tarifesine uyması gerektiğini belirttik. Neden bunu söyledik çünkü 2017 yılından bu zamana kadar baktığımızda bütün kalemlerde 8 kata yakın bir artış var. Ancak bizim ücret tarifemize baktığınızda 2.61 civarında bir artış var. Gerçekten bu meslek bu ücretlerle sürdürülebilir değildir. Yeni bir iş yükü ile karşı karşıyayız 2024 yılı Enflasyon muhasebesi ile ilgili gerek odalarımız gerek TÜRMOB çok büyük bir mücadele verdi. Bu işin taraflarıyla görüşmeler yapıldı ve başarı elde edildi. Bu anlamda emeği geçen oda yönetimlerine ve TÜRMOB’ a teşekkür ediyoruz. Mesleki yoğunluğumuz her geçen gün artıyor. Ankara’da çok yoğun usul denetimleri var. Vergi mükellefleri izaha davet edilmektedir. Yine denetim sonuçlarına, izaha davet yazılarına cevapları  müşterimizle mesai harcayarak bizler yapıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş; “Ankara Oda Başkanımız Turgut Bahadır bizim önemli bir değerimiz, meslek mücadelesinin Ankara’da önemli bir ismi, Ankara’nın birleştirici gücüdür. Ankara Oda Başkanı olduğunuzda bütün bürokrasi ile beraber olmak zorundasınız. Kendisine meslek mücadelesine katkıları için teşekkür ediyorum.  Mesleki sorumluluklarımız açısından Türkiye’de müteselsil sorumluluk kavramı doğru işlemiyor. Bir kasıt varsa meslek mensubu bunun yaptırımını görmeli, eğer kasıt unsuru yoksa meslek mensubunun sorumluluğundan bahsedilemez. Her meslek mensubu sahte fatura ticaretini bilebilecek durumdadır, diyerek sorumluluk raporu yazılmamalıdır. Yani beyannameyi vermek sorumluluk için kriter olmamalıdır. Buraya bir kriter düzenleme gelmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.  

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Smmmo Saymanı Yalçın Sütütemiz Moderatörlüğünde Dünya Gazetesi Yazarı Av.Zeki Gündüz ve Galatasaray Üniversitesi Öğr.Üyesi Doç.Dr.Oğuzhan Bahadır “Kurumlar Vergisi Beyanında ve Vergi Uygulamalarında Özellikli Durumlar” konulu seminer sunumlarını gerçekleştirdi.

Seminerin ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Haber Merkezi



  • Pazar 17.3 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 11.6 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 11 ° / 4.7 ° false