Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SEZONUN İKİNCİ OYUNU!

SEZONUN İKİNCİ OYUNU!

58 yıldır perdelerini kapatmayan OBBKT, sezonun ikinci oyunu sınır’ı seyirciyle buluşturdu.

2022-2023 sezonunu “Radyo-yu Hümayun'' adlı müzikli oyun ile açan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), sezonun ikinci oyunu sınırı izleyiciyle buluşturdu.

Muzaffer İzgü’nün yazdığı, A. Emrah Özdilek’in yönettiği “Sınır” salonu dolduran izleyicilerin beğenisini topladı. Oyun, OBBKT’nin belirlediği takvim doğrultusunda izleyici ile buluşmaya devam edecek.

İKİ DÜŞMAN ASKERİN ARASINDA GEÇEN OLAYLAR ANLATILIYOR

Hayali ülkeler Sevinya ve Nevinya’nın sınırında nöbet tutan iki düşman askeri olan Yuan ve Mati arasında geçen olayları konu edinen ‘Sınır’ oyununda Yuan’a Ömer Temiz, Mati’ye ise Emrullah Yazıcı hayat veriyor.

Oyunun ışık tasarımında Zafer Bozdağ, dekorda Murat Çavuş ve Cemal Arslan, Reji Asistanlığında Zeynep Karagöz ve Gamze Gül Kabadaş, ışık kumandada İmdat Akyıldız, ses-efekt kondüvitde Hüseyin Aydın, sahne amirliğinde Cemal Arslan ve kostüm sorumlusu olarak Mücteba Murtazaoğlu görev yapıyor.

SEZONUN İKİNCİ OYUNU

58 yıldır perdelerini hiç kapatmayan ve bu sezon da sanatseverlere tiyatroya doyacakları bir sezon yaşatmaya hazırlanan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), sezonu “Radyo-yu Hümayun'' adlı müzikli oyunla açmıştı.

“Sınır” adlı ikinci oyunu da izleyiciyle buluşturan OBBKT, sezon içerisinde Ömer Uslu’nun yazdığı A.Rıfat Çol’un yönettiği ‘’Rapunzel‘’ adlı çocuk oyunu, Emrah Özdilek’in yazdığı ‘’Cemil Gündüz’ün yönettiği ‘’Deniz Yıldızı‘’ adlı çocuk oyunu ve Özer Tunca’nın yazdığı Orkun Öngen’in yönettiği ‘’Otobüs Durağında Üç Bencil‘’ adlı çocuk oyununu da önümüzdeki günlerde tiyatro severlerle buluşturacak.

Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false