Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“SON AKŞAM YEMEĞİ” 5 KATEGORİDE ÖDÜL ALDI

“SON AKŞAM YEMEĞİ” 5 KATEGORİDE ÖDÜL ALDI

“SON AKŞAM YEMEĞİ” 5 KATEGORİDE ÖDÜL ALDI

 

İstanbul Uluslararası Bahar Film Festivali’nin bu yıl en dikkat çekici yapımı Son Akşam Yemeği oldu. “Son Akşam Yemeği” filmi, En İyi Uzun Metraj Film, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematograf, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu kategorilerinde ödüle layık görüldü.

Son Akşam Yemeği, festivalin en prestijli ödüllerini toplamayı başardı.

Yapımcılığını Ünyeli Ahmet Selim Tuncer‘in yaptığı ‘Son Akşam Yemeği‘ isimli Cumhuriyetin ilan edilmesinden bir gün öncesini konu alan bir film.

Film, ayrıca En İyi Uzun Metraj Film, En İyi Sinematograf, En İyi Kadın Oyuncu (Pelin Akil ve Azra Aksu), En İyi Erkek Oyuncu (Onur Tuna ve Engin Şenkan) ve En İyi Yapımcı (A. Selim Tuncer) kategorilerinde de ödül aldı.

Festivalin basın toplantısı, Festival Direktörü Dr. Görkem Uludüz, Onur Üyesi Bedri Baykam ve jüri üyeleri Nedim Aka, Bulut Özdemir, Gamze Lim’in katılımıyla Piramid Sanat’ta yapıldı.

Festival kapsamında belirlenen En İyi Kısa Filmler “Returning to Earth”, “RED”, “The Apple”, “Forbidden”, “Pit”, “La Crox” ve “Experence”; En İyi Kısa Belgesel Filmler ise “Save Generation Ua”, “Colours of Provence”, “Mission Microbiome” ve “The Woodland Threshold” oldu.

Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinde gerçekleşen toplantıda kazanan filmler açıklandı. Kültürler arası bir köprü görevi gören İstanbul Uluslararası Bahar Film Festivali, sinema dünyasında yeni bakış açıları ve yaratıcı eserleri teşvik etmeye devam edecek.

Sanatın birleştirici gücüyle dünyanın dört bir yanından sanatçıları ve izleyicileri bir araya getiren festival, gelecek yıl da sinemaseverleri benzersiz bir deneyime davet ediyor.  Haber Merkezi



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı