Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SON SÖZ BİLİM KURULUNDA

SON SÖZ BİLİM KURULUNDA

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından henüz açıklanmayan Bölgesel Amatör Lig ve yerel ligler takvimi hakkında son sözün Bilim Kurulu tarafından verileceği belirtildi.

2020-2021 sezonu öncesinde herhangi resmi kararların alınmadığı Bölgesel Amatör Lig ve yerel ligler hakkında Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararı beklenirken, nihai kararın TFF Sağlık Kurulu ile Bilim Kurulu’nun vereceği raporun ardından belli olacağı belirtildi.

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan konu ile ilgili açıklama yapılırken Bölgesel Amatör Lig ve yerel liglerin oynanmasını istediklerini söylerken, TFF Sağlık Kurulu ile Bilim Kurulu raporları ve önerileri doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınacak bir karar neticesinde sonuçlanacağı açıklandı.

Ordu ASFK açıklamasının devamında ise; ”Dünya ve ülkemiz genelinde hüküm süren Pandemi durumuna göre TFF müsabakaların oynanması yönünde bir dizi kararlar alacaktır. Sayın Genel Başkanımız ve aynı zamanda TFF Başkanvekilimiz Ali Düşmez müsabakaların oynanması ile ilgili yoğun çaba sarf etmektedir. Ancak görünen o ki ; profesyonel müsabakaların oynanmasında bile sorunlar yaşanır iken ve bazı müsabakaların oynanmaması gerçeğinden hareketle Amatör müsabakaların 2020-2021 Futbol Sezonu ikinci yarısından önce başlaması pek mümkün gibi görünmüyor. Sonuç olarak; beklentimiz Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, TFF Sağlık Kurulu ve her İl Hıfzıssıhha Kurullarının görüşleri doğrultusunda alınacak kararlar neticesinde liglerin oynanması yönünde gerekli izinlerin verilmesi oynanmasına müsaade edilmesidir. TFF Başkanvekili ve Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez’in gerekli kurullarla yaptığı ve yapacağı görüşmeler sonucunda konu ile alakalı gerekli açıklamayı en kısa zamanda yapacaktır.” ifadelerine yer verdi. SPOR52



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false