Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SOSYAL HİZMETLERDEN KAN BAĞIŞI

SOSYAL HİZMETLERDEN KAN BAĞIŞI

 

Ordu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri kan bağışı yaptı ve kök hücre için donör oldular.

Ordu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık, Türk Kızılayı Ordu şubesi ile yaptığı görüşme sonrasında kan bağışı kampanyası düzenledi.

İl Müdürü Yanık,  yapmış olduğu Kan bağışı sonrası yaptığı açıklamada “Hayat kurtaran bu onurlu hizmete destek olmak için Sosyal sorumluluk projelerine Müdürlük olarak özel ilgi gösteriyoruz kan bağışı faaliyetlerini düzenli hale getirip, çalışanlarımızla farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Tüm insanlığa faydalı bir yurttaşlık görevi olarak gördüğümüz kan bağışında en çok önemsediğimiz kök hücre bağışı, Kan verirken, lösemi hastası yavrular aklımıza gelmeli. Lösemi hastası eğer yakınımız değilse Hayatın olağan akışında bu hastalar hiç aklımıza bile gelmiyor. Medyada veya sosyal medya araçlarında görmesek farkında olmadığımız bu hastalar için Bağışlanan kan ile hasta arasında bir uygunluk olduğunda o hasta için çok şey değişiyor; hayatta kalıyor. Bağışlanacak her kan hastalara umut oluyor.

HER HASTALIK GİBİ LÖSEMİ’ DE ÇOK ZOR BİR HASTALIK

İl Müdürü Yanık, “Hastayı hayatta tutabilmek ise çok daha zor, maddi manevi büyük bir güç istiyor. Bir kişinin tedavi maliyeti yüz binlerce lirayı aşıyor, hatta milyon liraları... Kök hücre ile binlerce insan hayata tutundu. Bizlerde Kök hücre için bağış yaparak donör olduk, temennim inşallah birilerine umut olur yaşam sevincine ortak oluruz.” Diyerek donör olmanın önemine değindi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı