Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SU VERİMLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

SU VERİMLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

SU VERİMLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 2021 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlık etti. Başkan Güler, meclis toplantısının açılış konuşmasında ülke genelinde yaşanan kuraklık sebebiyle Ordu ilinde su verimliliği konusunda çalışmaların devam ettiğine dikkat çekti.

SU VERİMLİLİĞİ KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Su verimliliği konusunda hassasiyetle yaklaştıklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bakanlığım dönemimde enerji verimliliğinde olduğu gibi bu dönemde de su verimliliği konusunda ilaveten bir çalışma gerçekleştiriyorum” dedi.

Başkan Güler şöyle devam etti:

“Yeni yılın ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi su konusunda bazı hassasiyetlerimiz var. Ülkemizde su kullanımımızı limitleyecek bir durum söz konusu. Yağmur suyu ve su tüketimiyle ilgili belediyemizde çalışmalarımız var. Bakanlığım dönemimde enerji verimliliğinde olduğu gibi bu dönemde de su verimliliği konusunda ilaveten ben bir çalışma gerçekleştiriyorum. Su kıtlığı durumu olursa tarım ve hayvancılığı etkileyecek, dolayısıyla da yaşamımızı etkilememiş olacak. Bunun için su tüketiminde dikkatli olmamızda fayda var.”

ESNAFIMIZA YARDIMCI OLMAK GÖREVİMİZ

Pandemiden dolayı etkilenen esnaflara Büyükşehir Belediyesi olarak yardım elinin uzatıldığını ifade eden Başkan Güler, “Pandemiden dolayı esnafımızın sıkıntıları var. Onlarla ilgili kararlar aldık. Yardım elimizi ve onlara kolaylık gösterme niyetimizi uygulamayla göstermiş oluyoruz. İnşallah bu çalışmalar onların hayatlarını kolaylaştırır. Zor durumda oldukları için onlara yardımcı olmanın görevimiz olduğunu hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

40 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

İhtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 40 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 29 gündem maddesi meclis tarafından kabul edilirken, 14 maddesi ise komisyona havale edildi. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi bir sonraki toplantısını 11 Şubat 2021 Perşembe günü saat 14.00’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirecek. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false