Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SUÇUNU KAPATMAYA ÇALIŞIYOR

SUÇUNU KAPATMAYA ÇALIŞIYOR

Fatsa ilçesinde siyanürle altın ayrıştırması yapan şirket köy yollarına döktüğü işletmiş toprak nedeniyle şikayet edilmesi üzerine apar topar toprağı temizlemeye kalktı. Yeniden suç duyurusu yapıldı.

Fatsa’da siyanürle altın işletmeciliği yapan Altıntepe Maden Şirketi, işletmiş toprağı iki mahalle yoluna dökmüştü. Ordu Çevre Derneği, Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne durumu anlatan şikayet yazısı göndermiş ve bu haber olmuştu.

Şirket dün sabah yoldaki toprakları kaldırıp ormana dökmeye başlaması üzerine köylülerin şikayeti üzerine jandarma ve belediye zabıtası gelip tutanak tuttular.

Bu konuda değerlendirme yapan Ekoloji Birliği Sözcüsü ve Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurul Üyesi Coşkun Özbucak, “Şirketin suyumuzu, toprağımızı zehirlemesi yetmemiş gibi o kadar rahat hareket ediyor ki, işlenmiş topakları yollara da dökebilme cesareti görebiliyor kendinde. Bu cesaretin yalnızca kendisinden kaynaklandığını sanmıyorum. Yapılan kirletme hakkında suç duyurusu yapmamız basında da yer alınca apar topar yolu temizleyeme kalktılar ancak, yeterli olmaz. Kirli toprağı ormana dökmüşler. Bu konuda da suç duyurusu yapılacak. Bu gerçekler varken alan büyütmek için ÇED süreci de devam ediyor. Bu suça göz yumanlar da sorumlu olacaktır.” dedi.

Olay yerinde müdahale eden Bahçeler Mahallesi’nden Harun Kışan şunları söyledi: “Yoldaki toprakları ormana dökerken gördüm. Arabamla önlerini keserek buraya toprakları dökemeyeceklerini söyledim. Belediyeyi, jandarmayı ve Orman İşletmeyi aradık. Belediye tanık ve delil yok dedi gitti. Jandarma ve Orman İşletme tutanaklarını tuttu. Gerekeni yapacaklarını söyledi. Bahçeler Muhtarı Zeki Özyurt ve ben ifadelerimizi verdik. Ancak şirket çalışanları, toprakları gece gündüz buraya dökeceklerini söyleyip gittiler.” dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı