Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

SUNAY AKIN’DAN ORDULULARLA BULUŞTU

SUNAY AKIN’DAN ORDULULARLA BULUŞTU

Türk edebiyatının usta kalemi şair ve yazar Sunay Akın, Altınordu Belediyesi’nin Babalar Günü’ne özel düzenlediği etkinlikte Ordulularla bir araya geldi.

Etkinlikte Ordululara çağrıda bulunan Sunay Akın, “Ordululara, Karadeniz’e sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum. Kıyı şeridine gösterdikleri duyarlılığı lütfen dağlara ve ormanlara da göstersinler” dedi.

Milli bayramların yanı sıra geleneksel bayramları da coşkuyla kutlayan Altınordu Belediyesi, vatandaşlar için anlam ifade eden özel günleri de kutlamayı ihmal etmiyor. Bu kapsamda Altınordu Belediyesi, Babalar Günü’ne özel olarak düzenlediği etkinlikle Türk edebiyatının usta ismi Sunay Akın ile Orduluları buluşturdu. Ordu Üniversitesi Morfoloji Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Bostancı, Altınordu Belediye Başkan Yardımcıları Bahadır Baş ve Hamdi Salih Kalyoncu ile çok sayıda kişi katıldı.

‘CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILI GÖKYÜZÜNE BAKMANIN ADIDIR’

Yoğun ilginin olduğu etkinlikte alkışlar arasında sahneye çıkan Sunay Akın, gösterisine Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür” sözüyle başladı. Ardından kültürden sanata, tarihten günümüze birçok hikaye anlatan Sunay Akın, izleyicilerine keyifli dakikalar yaşattı. Tarihte doğru bilinen yanlışları ve Türkiye tarihine ışık tutan bilgileri kendine has üslubuyla aktaran Sunay Akın,  “Geçmişteki bilgiyi bilgi yapan insandır. Bilginin ışığında yürüyen insandır. 1585 tarihinde biz en doğru gökyüzü haritalarının yapıldığı rasathaneyi uğursuz diye yıkıyoruz. Biz ancak 1923 yılında Cumhuriyet’ten sonra tekrar yıldızlara bakmaya başlıyoruz. 1585-1923 yılları arasında geçen zamanda yıldızlara biz hiç bakmadık. Öyleyse 100’üncü yaşını kutladığımız Cumhuriyet bu topraklarda gökyüzüne, yıldızlara yeniden bakmanın adıdır” dedi. 

BAŞKAN TEPE’DEN SUNAY AKIN’A MİNYATÜR KYBELE HEYKELİ

Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte Sunay Akın, salonu dolduran vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Etkinliğin sonunda Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, usta edebiyatçıya çiçek ve 2016 yılında Kurul Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmaları sırasında bulunan 6'ncı Mithridates dönemine ait 2 bin 100 yıllık olan ve 2 metre uzunluğundaki Ana Tanrıça Kibele heykelinin, minyatür heykelini takdim etti. Sunay Akın, kendisine takdim edilen çiçeği ise salondaki en genç babaya vererek, Babalar Günü’nü kutladı. Etkinlik, Sunay Akın’ın kitaplarını imzalamasının ve vatandaşlarla fotoğraf çekinmesinin ardından sona erdi.

BAŞKAN TEPE: ÖZEL GÜNLERDE KÜLTÜR VE SANAT IŞIĞININ ÜZERİMİZE YANSIMASINI İSTİYORUZ

Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Ulaş Tepe de, en baba günü kutladıklarını belirterek, “Milli bayramlarımızın yanı sıra vatandaşlarımızı değerli hissettiren özel günleri de kutlamayı ihmal etmiyoruz. Bu günleri kutlarken de kültür ve sanat ışığının üzerimize yansımasını istiyoruz. Bu kapsamda daha önce de ilimizde ağırladığımız Sunay Akın’ı bir kez daha kentimizde ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Anlattığı birçok hikayeyle ufkumuzu genişleterek, bizimle engin bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Bize unutulmaz bir gece yaşattığı için Sunay Akın üstadımıza bize bugün ev sahipliği yapan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’a, nazik misafirperverliğinden dolayı, etkinliğimize katılan Ordu Milletvekilimiz Seyit Torun’a ve kıymetli protokolümüz ile vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kültür ve sanatla iç içe yaşayan bir şehri inşa etmek için etkinliklerimizin yaz boyunca devam edecek. Hemşehrilerimiz her türlü kültür ve sanatsal faaliyetlerin en güzelini, en iyisini hak ediyor. Biz de bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Haber: Müberna AVCI



  • Pazar 25.9 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 28.3 ° / 17.3 ° Güneşli