Tarih: 27.06.2024 09:16

TALEP ÇOK ÜRÜN YOK!

Facebook Twitter Linked-in

Kurban bayramı öncesinde düşük fiyatlarda seyir eden meyve ve sebze fiyatları bayram sonrası fiyatlarda yükselişe geçti. 

Fiyat artışının nedenlerinden bahseden Pazar Esnaflarından Serdar Gül, ürünün azalmasından ve geçiş dönemi olmasından kaynaklı tüm ürünlerin fiyatlarında yükselmeye neden olduğunu söyledi. 

Talebin çok, ürünün ise talebi karşılayacak derecede çok olmadığından bahseden Serdar Gül, ürünlerin bittiğini dile getirdi. 

“ÜRÜN AZLIĞINDAN FİYATLARDA YÜKSELMEYE NEDEN OLDU”

Zam şampiyonunun limon olduğunu söyleyen Serdar Gül, “Kurban Bayramından önce düşük fiyatlarda seyir eden meyve ve sebze fiyatları bayram sonrası arttı. Antalya ve Mersin’de ürünler erken bittiği için ve de sezonda geçiş döneminde olmamızdan kaynaklı ürün azlığından fiyatlarda yükselmeye neden oldu. 20 liraya sattığımız ürün şuanda 40 lira oldu. Fiyatlar iki kat arttı. Şuanda 30 liraya sattığımız fasulye 60, salatalık 30 lirayı buldu. Patatesin fiyatı düştü soğanın fiyatı ise arttı. Zam şampiyonu limon oldu. 10 liraya sattığımız limon 70-80 lirayı buldu. Ürünler artık bitti. Yaz ayı geldi ürün yok talep çok olunca fiyatlar da yükseldi. Amasya, Tokat, Niksar, Çarşamba’da ürünler çıktığında fiyatlar normale döner. Geçiş dönemi fiyatlara etki etti. Fındık ayına kadar fiyatlar normale döner diye düşünüyorum” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —