Tarih: 15.05.2015 09:17

TANITIM VE EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Ordu Üniversitesince lisanslanarak kullanıma sunulan, tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma ve farklı dergi formatlarına göre düzenleme gibi birçok özelliğiyle yardımcı olabilecek EndNote yazılımının etkin kullanımına yönelik Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nca Tanıtım ve Eğitim Semineri düzenlendi.

Researchsoftware eğitmenleri tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi Seminer Salonu'nda verilen eğitim seminerine akademisyenler ile doktora ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan yaklaşık 200 kişi katılım sağladı.

İki oturum halinde gerçekleşen EndNote Eğitimi'nde kaynak, makale arama, düzenleme, araştırmaları paylaşma ve kaynakça oluşturma konularında sunulan imkânlar ve esnek araçlarla araştırma ve makale yazım sürecinin sorunsuz, daha kolay ve kullanışlı hale getirildiği anlatıldı, “EndNote, kullanıcısına kişiye özel bilgi veri tabanı oluşturabilme, bibliyografik bilgilerini saklayabilme ve oluşturduğu arşivini paylaşabilme imkânı sunmaktadır. 

Ayrıca 6.000’in üzerindeki dergi stiliyle metin içi atıf ve referansların biçimlendirebileceği özel bir veritabanı uygulaması ve bibliyografik yazılımı ile de program bu tür ihtiyaçlara cevap verebilmektedir.”

Researchsoftware eğitmenleri online çalışan referans ve imaj veritabanı olan EndNote yazılımının, kişinin özel kütüphanesinde bibliyografik referansları depolama, yönetme ve arama işlemlerinde uzman olduğu ifade etti, “Endnote yazılımı grafik, tablo, şekil ve formül içeriklerinin her biri için kişisel altyazı ve anahtar kelimelerini düzenleyebilmektedir. 

Referanslar, PDF'ler ve PDF'lere eklenmiş notlar ve kütüphanedeki tüm bilgiler kişinin izin vermesiyle birlikte aynı anda 14 kullanıcıyla ortak paylaşılabilmektedir. 

Sistem içerisinde sınırsız online depolama alanı olduğundan istenildiği kadar dosya depolanabilir ve paylaşıma sunulabilir.”

HÜRSES




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —