Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TARİHİ 50 YILA DAYANIYOR

TARİHİ 50 YILA DAYANIYOR

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan çıplak ayak kum futbol turnuvasının 21’incisi başladı.

Dünyada ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Ünye Belediyesi çıplak ayak kum futbol turnuvası 21. kez başladı.

GELENEKSEL KUM TURNUVASI BAŞLADI

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Kum Futbol Turnuvası’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, tarihi 50 yıla dayanan Kum Futbol Turnuvası’nın yaklaşık 30 yıldır kesintisiz oynandığını söyleyerek, “Mücadele eden tüm takımlara başarılar diliyorum. İnşallah hem iyi oynayan, hem de centilmen olan kazansın. Hayırlı olsun.” dedi.

4 TAKIM MÜCADELE EDİYOR

Geleneksel Kulüplerarası Kum Futbol Turnuvası’nda 2006, 2007 ve 2008 doğumlu genç futbolcular forma giyerek mücadele ediyor.

Turnuvada 2 Ünye, 2 Fatsa takımı şampiyonluk için ter dökecek.

Turnuvanın açılış maçı Fatsa Anadolu Spor-Ünye Gençler Birliği ve Fevzi Çakmak Spor ile Fatsa Yalıköy Spor arasında oynandı.

Turnuvanın 2. günü Ordu Rusumat Kadın Futbol Takımı ile Ünye Gücü Kadın Futbol Takımları gösteri maçı oynayacak. Ardından Fatsa Anadolu Spor - Fatsa Yalıköy Spor ve Ünye Gençler Birliği - Fevzi Çakmak Spor mücadele edecek.

“İLÇEMİZ İÇİN AYRI BİR ÖZELLİĞİ VAR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, kum futbol turnuvasının Ünye için ayrı bir özelliği olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Kum futbol turnuvası hakkında duayen spor yazarları tarafından bilinenin aksine dünyada ilk olarak Ünye’de başladığını söylediklerini hepimiz biliyoruz. Yani en eskisi Ünye’de. Kum turnuvasının bu açıdan ilçemiz için ayrı bir özelliği var. Yaklaşık yarım asırdır devam eden plaj futbolu turnuvamıza katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.”

Haber Merkezi



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli